AL: Perinteinen lihafirma yllättää: Suomalaiskauppoihin tulossa ötökkänakkeja ja -pastaa jo joulukuussa
Ylöjärveläisfirma jatkaa Suomessa startannutta ötökkäruokien buumia ja tuo markkinoille kotisirkoista valmistetut lihajalosteet, valmisruoat sekä pastat, kertoo Aamulehti.
Fazerin Sirkkaleivät saavat sirisevää seuraa! Aamulehden mukaan perinteikäs ylöjärveläinen lihanjalostamo Mattila Bros tuo nimittäin jo joulukuussa suomalaiskauppoihin kotisirkoista valmistettuja elintarvikkeita. Veljekset Mattila Oy -nimellä ennen tunnettu yhtiö on tehnyt sopimuksen sirkkatuotteiden valtakunnallisesta jakelusta. Toimitusjohtaja Tero Sivulan mukaan ensimmäisenä kauppoihin ilmestyvät sirkka-kasvispihvit, sirkkamakkarat ja -nakit sekä sirkkapasta.
– Hyönteisproteiini ei siellä maistu, mutta kasvattaa tuotteiden proteiinimäärää. Se on myös eettisesti ja ekologisesti kova juttu, Sivula kommentoi Aamulehdelle.
Sivulan mukaan elintarvikkeissa käytetty kotisirkkajauhe tulee ensin ulkomailta, mutta tarkoituksena on siirtyä kotimaisen jauheen käyttöön heti, kun se on mahdollista. Nordic Insect Economy tiedotti tiistaina aikeistaan perustaa sirkkafarmi Loviisaan. Mattila Bros’n tavoitteena onkin hyödyntää tämän kotimaisen toimittajan hyönteisjauhetta ensi vuoden aikana tuotteissaan.
Mattila Bros tunnetaan perinteisenä lihapalvaamona, ja yritys aikoo jatkossakin satsata myös perinteisempiin lihajalosteisiin.
– Hallituksemme linjaus on, että tulemme olemaan jatkossa notkea elintarvikealan toimija. Alan ja firmojen on uudistuttava, ja on meidän tehtävämme tuoda kuluttajille uusia asioita tarjolle, Sivula toteaa Aamulehdelle.
Lähde: Aamulehti
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut