Mainos

AL: Perinteinen lihafirma yllättää: Suomalaiskauppoihin tulossa ötökkänakkeja ja -pastaa jo joulukuussa

Ylöjärveläisfirma jatkaa Suomessa startannutta ötökkäruokien buumia ja tuo markkinoille kotisirkoista valmistetut lihajalosteet, valmisruoat sekä pastat, kertoo Aamulehti.

Fazerin Sirkkaleivät saavat sirisevää seuraa! Aamulehden mukaan perinteikäs ylöjärveläinen lihanjalostamo Mattila Bros tuo nimittäin jo joulukuussa suomalaiskauppoihin kotisirkoista valmistettuja elintarvikkeita. Veljekset Mattila Oy -nimellä ennen tunnettu yhtiö on tehnyt sopimuksen sirkkatuotteiden valtakunnallisesta jakelusta. Toimitusjohtaja Tero Sivulan mukaan ensimmäisenä kauppoihin ilmestyvät sirkka-kasvispihvit, sirkkamakkarat ja -nakit sekä sirkkapasta.

– Hyönteisproteiini ei siellä maistu, mutta kasvattaa tuotteiden proteiinimäärää. Se on myös eettisesti ja ekologisesti kova juttu, Sivula kommentoi Aamulehdelle.

Sivulan mukaan elintarvikkeissa käytetty kotisirkkajauhe tulee ensin ulkomailta, mutta tarkoituksena on siirtyä kotimaisen jauheen käyttöön heti, kun se on mahdollista. Nordic Insect Economy tiedotti tiistaina aikeistaan perustaa sirkkafarmi Loviisaan. Mattila Bros’n tavoitteena onkin hyödyntää tämän kotimaisen toimittajan hyönteisjauhetta ensi vuoden aikana tuotteissaan.

Mattila Bros tunnetaan perinteisenä lihapalvaamona, ja yritys aikoo jatkossakin satsata myös perinteisempiin lihajalosteisiin.

– Hallituksemme linjaus on, että tulemme olemaan jatkossa notkea elintarvikealan toimija. Alan ja firmojen on uudistuttava, ja on meidän tehtävämme tuoda kuluttajille uusia asioita tarjolle, Sivula toteaa Aamulehdelle.

Lähde: Aamulehti

***

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja