"Äitiä vähän väsyttää" – 8 tuttuakin tutumpaa kahvia pienten lasten vanhemmille

kahvi, croissantit
Kahvi on elintärkeä osa pikkulasten vanhempien elämää. Shutterstock

"Se, joka pääsi karkuun" vai "Kolmesti uudelleen lämmitetty" – millainen kahvi sinun kupistasi löytyy? Lue humoristinen listaus erilaisista vaihtoehdoista!

"Äitiä vähän väsyttää" on taatusti tuttu sanonta monessa pikkulapsiperheessä. Monet pienten lasten vanhemmat kun tarvitsevat jättikupin kahvia ennen kuin voivat yrittääkään tehdä mitään aamulla. Kahvi ei aina ole kuumaa enää sitä juodessa, mutta ajatuskin sumpista tekee olon aavistuksen ihmismäisemmäksi. 

Tässä kahdeksan erityyppistä kahvia, joita vanhemmat juovat. Mikä näistä on yleisin juoma sinun arjessasi?

1. Kolmesti uudelleen lämmitetty

Aina, kun yrität ottaa kauan kaivatun hörpyn kuumasta kahvista, jotain tapahtuu tai joku estää sen. Olipa se itkunparahdus, karmiva huuto, räjähtävät vaipat tai pyyntö saada juotavaa, lapset tekevät mitä tahansa yrittäessään estää sinua juomasta kahviasi kuumana. Siltä se ainakin tuntuu. Joten laitat kahvikuppisi takaisin pöydälle, hoidat hommasi ja lämmität sen mikrossa – uudelleen, uudelleen ja uudelleen.

2. Se, joka pääsi karkuun

Ihminen, jolla ei vielä ole lapsia, ei kenties täysin pysty ymmärtämään, miten on edes mahdollista hävittää kahvikuppi. Pienten lasten vanhemmilla tätä tapahtuu kuitenkin kaiken aikaa. Ensin muki on kädessäsi, mutta sitten taapero tekee peliliikkeensä, ja laitat mukin 'jonnekin turvaan', ja unohdat sen sinne. Viikoiksi.

3. Se, joka pelastaa elämäsi

Olet valvonut koko yön vauvan kanssa. Olosi on kuin hullulla zombiella. Olet hermoromahduksen partaalla. On vain yksi asia, joka voi auttaa sinut selviämään päivästä, ja se on kahvi.

4. Se, joka vaikutti hyvältä idealta

Päivällisaika lähestyy. Olet järkyttävän uupunut. Sinulla hädin tuskin on energiaa seisoa, saati sitten tehdä ruokaa samalla, kun pieni ihminen huutaa ja kiipeää jalkaasi pitkin. Joten vastoin parempaa tietoasi nautit herkullisen myöhäisiltapäivän kahvin viedäksesi terän pahimmalta väsymykseltä. Se on hyvää, mutta myöhemmin yrittäessäsi saada unta et enää pystykään siihen – ja vauvahan nukkuu kuin tukki tässä vaiheessa.

5. Se, jota on yksi liikaa

Päätät ottaa yhden erityisvahvan kahvin, jotta saisit tehtyä kaikki asiat, mitä pitää. Sitten otat toisen, ihan vain varmistaaksesi, että tilanne on hallussa. Valitettavasti et kuitenkaan saa asioita hoidettua, koska Massiivinen Kofeiinirysähdys tapahtuu muutaman tunnin kuluessa.

6. Se, joka antaa sinulle supervoimia

Saat juotua kokonaisen mukillisen kahvin yhdeltä istumalta ilman keskeytyksiä, ja olosi on mahtava. Niin mahtava, että teet suunnitelmia. Suunnitelmia tehdä asioita ja nähdä ihmisiä. Ongelma on siinä, että vahvan kahvin jälkeen tehtyjä suunnitelmia pitäisi kohdella samoin kuin viinilasillisen jälkeen tehtyjä suunnitelmia. Niitä ei koskaan pitäisi pitää aitoina lupauksina. Saman tien, kun kofeiini on haihtunut, tajuat, ettet pysty toteuttamaan suuria suunnitelmiasi.

7. Se, jota juot vain kofeiinin vuoksi

Heräät huomataksesi, ettei jääkaapistasi löydykään maitoa. Tämä on katastrofi, sillä vihaat mustaa kahvia. Epätoivoisesti etsit keittiöstä jotain vaihtoehtoista menetelmää tehdä mustasta kahvista juotavaa. Aivosi eivät valitettavasti toimi ennen kofeiinia, joten päätät, että ehkä äidinmaito, sen korvike tai taaperon nokkamukista löytyvät maidon jämät olisivat jotenkin parempia vaihtoehtoja kuin kahvi sellaisenaan. Huomaat pian, että teit kahvistasi paljon ällöttävämpää kuin inhoamasi musta kahvi olisi ollut. Juot sen silti.

8. Se, joka on kuin taivas

Tämä on paras kahvi kaikista. Tämä on kahvi, jonka pikkulapsen vanhempi saa juoda ollessaan täysin yksin.

Tiesithän, kuinka maito kannattaa kahviin purkista? Katso video:

Lähde: Metro

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja