2:34

Äiti tekee ruoasta uskomattoman realistisia animaatiohahmoja – näitä taideteoksia vihanneksia kammoksuvakaan ei voi vastustaa

Näin leivot vegaanisen omena-glögikakun.

Osalle lapsista ja jopa hieman vanhemmillekin ruokailijoille vihannesten ja hedelmien syöminen on varsinainen taistelu.

Pääkuvan videolta voit katsoa reseptin vegaanisen omena-glögikakun leivontaan.

Australialainen kahden lapsen äiti Laleh Mohmedi soveltaa taiteellisia lahjojaan saadakseen lapsensa syömään enemmän vihanneksia ja kasviksia. Mohmedi hyödyntää lasten ruoissa värikkäitä hedelmiä ja kasviksia ja loihtii annokset näyttämään ihmeellisen todennäköisiltä hahmoilta.

Lapsen innostus palkitsee

Mohmedin lapset saa innostumaan ruokailuista, kun lautasella on joku elokuvista tai sarjakuvista tuttu hahmo. Varsinkin Mohmedin poika Jacob on äitinsä ruokataiteen suuri fani.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Hän suorastaan rakastaa niitä. Hänen ilmeensä nähdessään luomukseni tekee tästä sen arvoista, Mohmedi selittää.

Mohmedi on taiteillut ruoasta esimerkiksi Nalle Puhin ja Aku Ankan, mutta myös modernimpia hahmoja, kuten Pokemonista tutun Pikachun ja Ihmeperhe-elokuvan Ednan. Tuntuu, ettei Mohmedin taidoilla ja luovuudella ole lainkaan rajoja.

Kunnollinen valmistelu helpottaa

Kaikille ei valitettavasti ole siunaantunut luovuutta ja taiteellisuutta yhtä paljon kuin Mohmedille, mutta tämän mukaan annosten luominen ei loppupeleissä ole edes niin monimutkaista.

– Niissä ei mene kauaa – kyse on pitkälti valmisteluista – teen esimerkiksi kaikki kylmät elementit, kuten kasvonpiirteet ja vaatteet sillä aikaa, kun kuumat elementit kuten perunamuusi ja pastakastike valmistuvat. Sitten ne vain nopeasti kootaan lautaselle, Mohmedi kertoo.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jos ruokataide on itselleen ihan uusi tuttavuus, kannattaa harjoittelu aloittaa helpommista hahmoista ja siirtyä sitten moniulotteisempiin. Laleh ja Jacob Mohmedin YouTube-tililtä löytyy myös pari tutoriaalia, miten luoda ruoka-annoksista tunnistettavia hahmoja.

Lähde: Metro  

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja