HK:n mukaan yhä useampi suomalainen valitsee joulupöytäänsä pienen, noin kilon painoisen kinkun. Ruotsissa sen sijaan joulupöytiin himoitaan kypsiä kinkkuja.
Katso videolta ohjeet joulukinkun kuorruttamiseen. 
Suomessa myydään vuosittain noin 6,1 miljoonaa kiloa kinkkua ja tästä määrästä noin 20 prosenttia myydään ja syödään joulukinkkuina.
Kinkkujen kokonaismyynti on säilynyt ennallaan läpi vuosikymmenen, ja HKScanin teettämän kyselytutkimuksen perusteella suomalaiset eivät ole valmiita luopumaan tästä joulupöydän tähdestä.
Pienet ja kypsät kinkut tekevät tuloaan
Vaikka kinkku kuuluu perinteisesti suomalaispöytään, kinkku ei ole aina sama, vaan myös kinkuista on havaittavissa erilaisia trendejä.
HKScanin markkinointi- ja kategoriajohtaja Anne Terimon mukaan suomalaisten suosikki on 5–7 kiloinen luuton tai potkallinen joulukinkku, mutta etenkin pienten kinkkujen rooli on kasvamassa kovaa vauhtia.

