Ainoa oikea tapa: Tiedätkö, miksi viinilasia pitää pidellä jalasta?
![Copyright: Shutterstock. Photographer: Silberkorn. shutterstock_137702114](https://im.mtvuutiset.fi/image/5034040/landscape16_9/1600/900/a6d01449dc0c40b732b195290c6547c3/vU/shutterstock-137702114.jpg)
Viinilasia kuuluu pidellä sen jalasta, mutta tiesitkö miksi?
Jos viinilasin saa käsiinsä vain harvoin, saattaa sen piteleminen tuottaa vaikeuksia. Nyrkkisääntönä kannattaa pitää sitä, että viinilasia kannatellaan aina sen jalasta, ja syynä tähän ei suinkaan ole se, että tämä tapa on hienostunein.
VINKKI! Jos viinilasissa ei ole jalkaa, kannattaa välttää lasin koskettelua, jotta viini pysyy optimaalisen lämpöisenä mahdollisimman kauan.
Viini väljähtyy helposti
Sen lisäksi, että lasi tahmaantuu helposti silloin, kun sitä ei kannatella sen jalasta, myös viinin lämpötila voi nousta optimaalisesta lämpötilasta turhan nopeasti. Tämä aiheuttaa viinin väljähtymisen.
Kun lasia kannattelee sen jalasta, eivät kädet lämmitä ja väljähdytä viiniä turhaan. Sama sääntö pätee sekä punaviinien, valkoviinien että kuohuviinien kohdalla, sillä kaikille näille on määritelty omat optimilämpötilansa.
Hyödynnä ruumiinlämpöä
Ainoa poikkeustilanne, jolloin viinilasia kannattaa kannatella itse lasiosasta on se, että viini on liian kylmää tarjoiluun. Tällöin lämpimiä käsiä voi käyttää tehokkaana, mutta hellävaraisena keinona viinin lämmittämiseen.
Lähde: Fox News
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka