Mainos

Ainoa oikea tapa: Tiedätkö, miksi viinilasia pitää pidellä jalasta?

Viinilasia kuuluu pidellä sen jalasta, mutta tiesitkö miksi?

Jos viinilasin saa käsiinsä vain harvoin, saattaa sen piteleminen tuottaa vaikeuksia. Nyrkkisääntönä kannattaa pitää sitä, että viinilasia kannatellaan aina sen jalasta, ja syynä tähän ei suinkaan ole se, että tämä tapa on hienostunein.

VINKKI! Jos viinilasissa ei ole jalkaa, kannattaa välttää lasin koskettelua, jotta viini pysyy optimaalisen lämpöisenä mahdollisimman kauan.

Viini väljähtyy helposti

Sen lisäksi, että lasi tahmaantuu helposti silloin, kun sitä ei kannatella sen jalasta, myös viinin lämpötila voi nousta optimaalisesta lämpötilasta turhan nopeasti. Tämä aiheuttaa viinin väljähtymisen.

Kun lasia kannattelee sen jalasta, eivät kädet lämmitä ja väljähdytä viiniä turhaan. Sama sääntö pätee sekä punaviinien, valkoviinien että kuohuviinien kohdalla, sillä kaikille näille on määritelty omat optimilämpötilansa.

Hyödynnä ruumiinlämpöä

Ainoa poikkeustilanne, jolloin viinilasia kannattaa kannatella itse lasiosasta on se, että viini on liian kylmää tarjoiluun. Tällöin lämpimiä käsiä voi käyttää tehokkaana, mutta hellävaraisena keinona viinin lämmittämiseen.

Lähde: Fox News

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja