Aineenvaihdunnalle vauhtia! Nämä ruoat auttavat keventämään oloa

Vihannekset, vihreät
Vihreät vihannekset voivat auttaa puhdistamaan kehoa.

Jos olo on viikonlopun jäljiltä tukala olo, kannattaa nyt olla tarkkana. Suosimalla näitä luontaisesti nestettä kehosta poistavia ja aineenvaihduntaa vauhdittavia ruoka-aineita voit keventää oloasi helposti.

Popsugar-sivusto listasi ruoka-aineita, joita suosimalla kehon luontaisille puhdistaville reaktioille voi antaa vauhtia. Ota selvää, mitä ruoka-aineita olon kevenemisen nimessä kannattaa suosia!

Vesikrassi

Suomessa suurempien ruokakauppojen yrttihyllystä löytyvä vesikrassi on luontainen diureetti, eli se tehostaa nesteen poistumista kehosta. Vesikrassi suojaa soluja myös vapailta radikaaleilta ja tehostaa elimistöä puhdistavan maksan toimintaa.

Sitruuna

Sitruunat ovat oivallisia C-vitamiinin lähteitä, ja niiden on todettu puhdistavan kehoa ja edistävän rasvanpolttoa. Moni juo sitruunamehua heti aamusta, jotta aineenvahdunta käynnistyy tehokkaasti heti päivän alkajaisiksi.

Vihreät lehtivihannekset

Erilaiset vihreät lehtivihannekset salaatista rucolaan ja lehtikaaliin edistävät kuona-aineiden poistumista kehosta. Vihreitä vihanneksia on helppo lisätä muun muassa itsetehtyihin mehuihin ja smoothieihin.

Tuoreet hedelmät

Hedelmät ovat täynnä antioksidantteja ja kuituja ja ovat siksi luontainen osa kevyttä ja terveellistä ruokavaliota. Jos viikonloppuna on tullut syötyä rasvaisia ruokia tai nautittua alkoholia, olo voi parantua hedelmäpommien ansiosta hurjasti.

Kaali

Kaali tunnetaan ympäri maailmaa terveellisenä raaka-aineena, joka puhdistaa maksaa.

Artisokka

Useat tutkimukset ovat osoittaneet, että artisokat tekevät hyvää maksan terveydelle. Lisäksi artisokkien on todettu edistävän ruoansulatuksen toimintaa ja estävän ruoansulatusongelmien syntyä.

Vihreä tee

Kun olo on raskas, kannattaa ensimmäisenä kiinnittää huomiota nautitun nesteen määrään. Veden lisäksi vihreä tee on erityisen sopivaa juomaa kevyemmästä olosta haaveilevalle. Vihreän teen sisältämät flavonoidit tehostavat myös maksan toimintaa.

Lähde: Popsugar

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja