Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ahventa thai-tyyliin

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 25.08.2013 21:02

Tulinen kala-annos on minulle toistaiseksi varsin harvinainen kokemus (koska kalarajoitteisuus). Niinpä päätin paikata makuvajettani mausteisella, klassisella thaimaalaisella chili-tamarindi-kastikkeella ahvenen kera. Osui sen verran hyvin makuhermoon, että kokeilen thai-keittiön saloja kalaan jatkossakin. Varsin simppeli ja nopea ruoka taittuu helposti arkenakin. 

VINKKI! Pähkinäöljy on oiva lisä keittiössä. Se maksaa aika paljon marketeissa, mutta etnisistä kaupoista sitä löytyy huomattavasti edullisemmin. Esim. litrasta maapähkinäöljyä olen maksanut jo pitkään eri paikoista ostamalla 4 euroa. Marketissa ainakin tuplat. Maapähkinäöljy kestää hyvin kuumentamista ja siitä saa esim. maailman parhaat pop cornit. Voit korvata sen tässä ruoassa esim. auringonkukkaöljyllä. Ei mielellään oliiviöljyllä. Kalan voit korvata millä tahansa valkolihaisella fisulla. Tarjoa riisin kera.

Ahventa thai-tyyliin

neljälle

8-12 ahvenfileetä

2 rkl pähkinäöljyä

6 valkosipulinkynttä hienonnettuna

2-4 chiliä hienonnettuna ilman siemeniä (tulisuudesta riippuen)

1/2 sipuli hienonnettuna

1 dl tamarinditahnaa

2 rkl soijaa

2 rkl kalakastiketta

2 rkl limettimehua

1 rkl muscavadosokeria

korianteria (koristeluun)

suolaa ja pippuria

Kuumenna pientä kattilaa keskilämmöllä. Lorauta sille öljyä. Kuullota chiliä ja valkosipulia pari minuuttia. Lisää loput ainekset kalaa, suolaa ja pippuria lukuunottamatta. Sekoita hyvin ja anna porista, kunnes kastike alkaa tukevoitua.

Mausta ahvenet suolalla ja pippurilla. Kuumenna paistinpannu melko kuumaksi ja lorauta sille öljyä. Paista ahvenfileet sopivan kypsäksi. Laita lautaselle kastiketta ja fileet päälle. Koristele korianterilla (kuvassa minttua, toimi myös hyvin). Tarjoile riisin kera.

Lisää aiheesta:

(Vähän niin kuin) StroganoffChili con carne - syviä makuja Meksikon lämmöstäKalaa japanilaisen peston ja salaatin keraTartar kahdella tapaa - hirvi ja nautaHarira - marokkolainen liha-tomaatti-linssikeittoKanaa senegalilaisittain – osa 2 - Kanaa kookosriisillä
ahvenkalakalaruokareseptiriisithai