"Addiktoivin lohiresepti ikinä", jota on aivan pakko kokeilla – paistuu hetkessä pannulla

Lohi kala hunaja soijakastike
Lohi hunaja-soija-valkosipulikastikkeessa koukuttaa! Shutterstock

Testaa lohiruoka, joka on Delish-ruokasivuston mukaan "addiktoivin lohiresepti ikinä".

Vaikka espoolainen kalakauppias kehoittaakin kokeilemaan monipuolisesti erilaisia kalalajeja ruoanlaitossa ja jättämään norjanlohen vähemmälle, on herkullisille lohiruoillekin oma paikkansa suomalaisten ruokapöydässä. 

Tämä Delish-ruokasivuston lohiresepti kerää ylistystä, sillä se on helppo, nopea ja makumaailmaltaan suorastaan koukuttava. Lohi saa ylleen makeansuolaisen kastikkeen, jota tekee mieli nuolla suoraan lautaselta.

Hunaja-valkosipulilohi

0,8 dl hunajaa
0,6 dl soijakastiketta
2 rkl sitruunan mehua
1 tl chilihiutaleita
3 rkl ekstraneitsytoliiviöljyä
4 lohifilettä (á 170 g)
Suolaa
Mustaapippuria
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 sitruuna renkaiksi viipaloituna
Tuoretta lehtipersiljaa

1. Sekoita kulhossa hunaja, soijakastike, sitruunan mehu ja chilihiutaleet.
2. Kuumenna iso pannu ja lisää 2 rkl oliiviöljyä. Kun öljy on kuumaa, mutta ei vielä savuavaa, lisää lohifileet pannulle. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista fileitä muutaman minuutin ajan, käännä ne paistinlastalla ja lisää loput oliiviöljystä.
3. Lisää hienonnetut valkosipulinkynnet pannulle ja paista noin minuutin. Lisää sitten hunajakastike sekä sitruunaviipaleet. Keittele kastiketta hetken kokoon. 
4. Sivele valmiita lohifileitä kastikkeella ja koristele annos sitruunaviipaleilla sekä lehtipersiljalla.

Lähde: Delish

Testaa myös toinen koukuttava lohiresepti:

9:00

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja