Aamuyön tunnit vuonna 1995 jäävät historiaan: Tapani heräsi ja keksi dallaspullan
Vuosi 1995 on jäänyt historiaan Suomessa paitsi jääkiekon maailmanmestaruudesta, myös dallaspullan saapumisesta markkinoille.
Oletko sinäkin rahkaisen ja vaniljaisen dallaspullan ystävä? Kyseinen pulla on Suomessa eittämättä jo leivonnaisklassikko. Perinteisen korvapuustin ja texaspullan ohella se on yksi suomalaisten suosikeista vuodesta toiseen.
Dallaspulla kehiteltiin Suomessa 1990-luvulla Fazerin työntekijän toimesta. Jäljittelemättömän reseptin maun salaisuus on pullan päällä lepäävä mehevän pehmeällä vaniljalla verhottu rahkainen sydän.
Näin dallaspulla syntyi
Dallaspulla syntyi 22 vuotta sitten texaspullan sisareksi. Fazerin texaspulla sai alkunsa yrityksessä työskennelleen tuotekehittäjän Tapani Mäkäräisen Amerikan matkan tuliaisina. Hän oli tutustumassa pakastetuotteisiin ja matkan tuloksena syntyi cinnamon roll suomalaisittain. Tuolloin Mäkäräiselle sanottiin, että parempaa pullaa tuskin voi toivoa enää keksivänsä. Mieleen kuitenkin jäi ajatus:
– Joku pulla jossakin vaiheessa vielä tehdään. Ja siitä tulee vielä parempi.
Eräänä yönä Tapani Mäkäräinen heräsi aamuyöstä mielessään loistava idea. Hän ryhtyi heti seuraavana aamuna pullan leivontaan, ja tästä syntyi herkullinen uutuus, dallaspulla. On hyvin harvinaista, että todellinen uutuus syntyy ensimmäisellä leivonnalla. Tuotteen isä korostaakin, ettei tuotekehitys koskaan ole ollut yhtä helppoa, kuin se oli dallaspullan kohdalla.
Lähde: Fazer
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan