Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Aamuyön tunnit vuonna 1995 jäävät historiaan: Tapani heräsi ja keksi dallaspullan

Dallaspulla keksittiin Suomessa vuonna 1995.
Dallaspulla keksittiin Suomessa vuonna 1995.Fazer
Julkaistu 02.08.2017 12:46

MTV LIFESTYLE

Vuosi 1995 on jäänyt historiaan Suomessa paitsi jääkiekon maailmanmestaruudesta, myös dallaspullan saapumisesta markkinoille.

Oletko sinäkin rahkaisen ja vaniljaisen dallaspullan ystävä? Kyseinen pulla on Suomessa eittämättä jo leivonnaisklassikko. Perinteisen korvapuustin ja texaspullan ohella se on yksi suomalaisten suosikeista vuodesta toiseen. 

Dallaspulla kehiteltiin Suomessa 1990-luvulla Fazerin työntekijän toimesta. Jäljittelemättömän reseptin maun salaisuus on pullan päällä lepäävä mehevän pehmeällä vaniljalla verhottu rahkainen sydän.

Näin dallaspulla syntyi

Dallaspulla syntyi 22 vuotta sitten texaspullan sisareksi. Fazerin texaspulla sai alkunsa yrityksessä työskennelleen tuotekehittäjän Tapani Mäkäräisen Amerikan matkan tuliaisina. Hän oli tutustumassa pakastetuotteisiin ja matkan tuloksena syntyi cinnamon roll suomalaisittain. Tuolloin Mäkäräiselle sanottiin, että parempaa pullaa tuskin voi toivoa enää keksivänsä. Mieleen kuitenkin jäi ajatus:

– Joku pulla jossakin vaiheessa vielä tehdään. Ja siitä tulee vielä parempi.

Eräänä yönä Tapani Mäkäräinen heräsi aamuyöstä mielessään loistava idea. Hän ryhtyi heti seuraavana aamuna pullan leivontaan, ja tästä syntyi herkullinen uutuus, dallaspulla. On hyvin harvinaista, että todellinen uutuus syntyy ensimmäisellä leivonnalla. Tuotteen isä korostaakin, ettei tuotekehitys koskaan ole ollut yhtä helppoa, kuin se oli dallaspullan kohdalla. 

Lähde: Fazer

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Tätä moni ei tiedä runebergintortusta: Klassikkoleivonnaisessa onkin "väärää" hilloaSuomalainen leipomo yritti kehittää sämpylöitä – mönkään meni, mutta syntyi vahingossa uusi hittituote: "Pakkohan niille oli nauraa"Tiedätkö, mitä mystinen kirjain Fazerin laskiaispullapakkauksessa tarkoittaa? Paljastaa herkuista huolestuttavan seikanTiesitkö tätä yksityiskohtaa runebergintortuista? Eivät sisältäneet alun perin vadelmahilloaTiedätkö, miksi aamupalalla syödään pekonia? Vastaus saattaa yllättääYli 14 miljoonan vuosittainen myynti – muistatko lapsuudestasi Brunbergin hittituotteen?
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • 10:29
    Ruoka

    Lyömätön terveyspommi, jota kannattaa nyt syödä: "Muutama päivässä riittää"

  • 07:46
    Ruoka

    Sipuli kannattaakin pilkkoa näin – mullistavaa!

  • Eilen17:11
    Ravintolat

    Legendaarinen texmex-ravintola yrityssaneeraukseen

  • Eilen13:35
    Ruoka

    Suomen paras makkara on valittu – oletko maistanut?

  • Eilen10:39
    Ravintolat

    Tunnettu ravintola sulki ovensa Helsingissä