Aamupalapizza on lomalaisen unelma – rapsakassa pohjassa yllättävät ainesosat
Lomalla saa herkutella. Ja mikä olisi parempi tapa herkutella kuin aloittaa aamu pizzalla?
Videolla näytetään, miten paistaa kaksi pakastepizzaa samalla pellillä.
Tyypillisesti enemmän illallisena tunnettu pizza saa aamuun sopivan säväyksen kananmunista ja juustosta. Vehnäjauhoista leivotun pohjan sijaan aamupalapizzassa pohja on luotu röstiperunoista.
Aamupalapizzan valmistamiseen kuluu noin tunti, joten nälästä kurnien ei sen valmistamista kannata aloittaa.
Keitä siis kuppi kahvia ja ilahduta itseäsi ja läheisiäsi aamupalaksi tai brunssin osaseksi sopivalla pizzalla.
Aamupalapizza
Ainekset:
- öljysuihketta leivinpaperille
- noin 450 grammaa röstiperunoita pakastimesta
- 6 suurta munaa
- 5 dl raastettua cheddar-juustoa
- suolaa
- mustapippuria myllystä
- 6 pekoniviipaletta
- ruohosipulia koristeluun
Valmistusohje:
Esilämmitä uuni 200-asteiseksi. Suihkuta isolle leivinpaperille öljyä.
Sekoita keskenään röstiperunat, kaksi kananmunaa ja reilu desilitra juustoraastetta. Mausta suolalla ja pippurilla.
Levitä röstiperunaseos leivinpaperille. Muotoile seoksesta käsilläsi pyöreän muotoinen. Paista noin 20 minuuttia, kunnes väri muuttuu kullertavaksi.
Paista pekoni keskilämpöisellä paistinpannulla rapeaksi, noin 8 minuutin ajan. Nosta paistetut pekonit talouspaperilla päällystetylle lautaselle. Pilko pekonit.
Levitä röstiperunapohjalle jäljelle jäänyt juustoraaste ja riko päälle neljä munaa. Ripottele päälle pekonia. Mausta suolalla ja pippurilla.
Paista pizzaa noin 15 minuuttia, kunnes kananmunien valkuaiset ovat kiinteytyneet, mutta keltuainen vielä hieman juokseva.
Koristele ruohosipulilla ja tarjoile aamupalapizza viipaloituna.
Lähde: Delish
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti