Aamupalapizza on lomalaisen unelma – rapsakassa pohjassa yllättävät ainesosat

shutterstock_487123240
Kananmuna tuo pizzaan aamupalamaisuutta. Kuvituskuva. Shutterstock

Lomalla saa herkutella. Ja mikä olisi parempi tapa herkutella kuin aloittaa aamu pizzalla?

Videolla näytetään, miten paistaa kaksi pakastepizzaa samalla pellillä.

Tyypillisesti enemmän illallisena tunnettu pizza saa aamuun sopivan säväyksen kananmunista ja juustosta. Vehnäjauhoista leivotun pohjan sijaan aamupalapizzassa pohja on luotu röstiperunoista.

Aamupalapizzan valmistamiseen kuluu noin tunti, joten nälästä kurnien ei sen valmistamista kannata aloittaa.

Keitä siis kuppi kahvia ja ilahduta itseäsi ja läheisiäsi aamupalaksi tai brunssin osaseksi sopivalla pizzalla.

Aamupalapizza

Ainekset:

  • öljysuihketta leivinpaperille
  • noin 450 grammaa röstiperunoita pakastimesta
  • 6 suurta munaa
  • 5 dl raastettua cheddar-juustoa
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 6 pekoniviipaletta
  • ruohosipulia koristeluun

Valmistusohje:

Esilämmitä uuni 200-asteiseksi. Suihkuta isolle leivinpaperille öljyä.

Sekoita keskenään röstiperunat, kaksi kananmunaa ja reilu desilitra juustoraastetta. Mausta suolalla ja pippurilla.

Levitä röstiperunaseos leivinpaperille. Muotoile seoksesta käsilläsi pyöreän muotoinen. Paista noin 20 minuuttia, kunnes väri muuttuu kullertavaksi.

Paista pekoni keskilämpöisellä paistinpannulla rapeaksi, noin 8 minuutin ajan. Nosta paistetut pekonit talouspaperilla päällystetylle lautaselle. Pilko pekonit.

Levitä röstiperunapohjalle jäljelle jäänyt juustoraaste ja riko päälle neljä munaa. Ripottele päälle pekonia. Mausta suolalla ja pippurilla.

Paista pizzaa noin 15 minuuttia, kunnes kananmunien valkuaiset ovat kiinteytyneet, mutta keltuainen vielä hieman juokseva.

Koristele ruohosipulilla ja tarjoile aamupalapizza viipaloituna.

Lähde: Delish

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.