1:10

Aamukahvisi saattaa olla epäterveellisempi kuin luulit! Ota nämä huomioon ja vältä piilokalorit

Moni meistä saattaa tiedostamattaan kulauttaa kurkkuunsa päivittäin melkoisen määrän kaloreita pelkän kahvin muodossa. Seuraavien vinkkien avulla teet kahvihetkestäsi terveellisemmän makua muuttamatta. 

Katso videolta, kuinka tämän hetken terveysjuoma punajuurilatte syntyy. 

Useamman vuoden baristana työskennellyt Kayla Blanton kertoo TheInsider -sivustolle nähneensa uransa aikana paljon erilaisia kahvitilauksia, joista toiset ovat huomattavasti terveellisempiä kuin toiset.

Kokemuksiinsa perustuen Blanton listasi ylös joukon asioita, jotka voivat tehdä päivittäisestä kahvihetkestäsi helposti melko epäterveellisenkin juoman. 

Maitoa vaihtamalla pääset jo pitkälle

Jos juot paljon maitokahveja tai lorautat suodatinkahvisi joukkoon kunnolla maitoa, voi maitovaihtoehtojen tutkiminen todella kannattaa. Desilitra täysmaitoa sisältää noin 70 kilokaloria, rasvaton maito puolet vähemmän, noin 35 kilokaloria.

Myös kasviperäisiä maitoja kannattaa ainakin kokeilla, sillä monet näistä maidoista sisältävät tavallista maitoa huomattavasti vähemmän kaloreita.

Käytät jauhemaisia kermoja ja makeuttajia

Baristan mukaan kermajauheet ovat pahin asia, jota voit kahvisi sekaan laittaa. Nämä huoneenlämmössä säilytettävät jauheet sisältävät nimittäin aimo annoksen lisä-ja säilöntäaineita, joskus jopa kasviöljyjä ja siirappia.

Jos et halua kaataa elimistöösi kahvin mukana paljon ylimääräisiä aineita, kannattaa kermajauheiden käyttö jättää sikseen.

Makeutta hunajasta ja kanelista

On sanomattakin selvää, että erilaiset siirapit ja sokerit voivat tehdä kahvistasi melkoisen kaloripommin. Jos kaipaat kahviisi makeutta, kokeile lisätä kahvisi joukkoon teelusikallinen sokeria terveellisempää hunajaa. Kaloritonta makua saat ripottelemalla kahvi pinnalle kanelia, jolla on tutkitusti lukuisia terveyshyötyjä.

Oletko koskaan maistanut kahvia mustana?

Jos kuulut niiden ihmisten joukkoon, jotka ovat aina lisänneet kahvinsa joukkoon maitoa, tässä sinulle haaste. Seuraavan kerran kahvia keittäessäsi tai kahvilassa käydessäsi tilaa kahvi mustana. Aluksi kahvin juominen ilman maitoa ja sokeria voi tuntua haastavalta, mutta pian saatat huomata, ettet kaipaa näitä epäterveellisiä lisukkeita juomaasi enää lainkaan. 

Kupillisesta mustaa kahvia saat vain muutaman hassun kalorin. Saatat siis laihtua pelkästään kahvitottumuksia muuttamalla.  

Lähde: TheInsider

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja