Aamu kannattaisi aloittaa juomalla hunaja-sitruunavettä – lukuisia terveysvaikutuksia

sitruunavesi
Sitruuna ja hunaja sisältävät monia terveellisiä ainesosia. Shutterstock

Aamun aloittaminen hunaja-sitruunavedellä on helppo ja nopea terveysteko. Hunajalla ja sitruunalla on monia terveysvaikutuksia.

Lifehack-sivusto listasi kahdeksan terveyshyötyä, jotka saat juomalla aamulla tyhjään vatsaan lämmintä hunaja-sitruunavettä. Valmistukseen tarvitset vain puolikkaan sitruunan mehun, teelusikallisen hunajaa ja lasillisen lämmintä vettä. Parhaimmat terveyshyödyt saat kun nautit veden ennen aamupalaa.

Tekee hyvää iholle

Sitruunan sisältämä C-vitamiini on tärkeää kollageenin muodostumisessa. Kollageenin ansiosta ihosi pysyy nuorekkaana. Myös hunajassa on monia ainesosia, jotka auttavat taistelemaan ihon ikääntymisen merkkejä vastaan. Hunaja muun muassa kosteuttaa ihoa sisältäpäin.

Helpottaa ruoansulatusta

Sitruunat sisältävät runsaasti pektiiniä, joka tehostaa ruoansulatusta ja ehkäisee ummetusta. 

Hyväksi sydämelle

Sitruunan ja hunajan sisältämän kaliumin on tutkittu alentavan verenpainetta ja tätä kautta vähentävän sydänkohtauksen riskiä. Molemmat sisältävät myös antioksidantteja, jotka suojaavat sydänlihasta tulehduksilta.

Auttaa painonpudotuksessa

Veden juominen ennen ruokailua täyttää vatsaa ja sen jälkeen et välttämättä jaksa syödä niin paljon kuin normaalisti. Myös sitruunan sisältämä kuitu lisää kylläisyyden tunnetta. Myös sitruunahapolla on tehostavia vaikutuksia ruoansulatukseen.

Voi ehkäistä kroonisia sairauksia

Monissa tutkimuksissa on ilmennyt yhteyksiä elimistön happamuudella sekä kroonisilla sairauksilla, kuten diabeteksella, sydänsairauksilla sekä joillakin syövän muodoilla. Yllättävää kyllä, mutta sitruunat voivat alentaa elimistön happamuutta korkeiden mineraalipitoisuuksien ansiosta.

Tehostaa vastustuskykyä

Sitruunat sisältävät runsaasti C-vitamiinia, joka parantaa vastustuskykyä ja ehkäisee flunssaa. Myös hunajassa on ominaisuuksia, kuten lukuisat mineraalit sekä antimikrobiset ominaisuudet, jotka tehostavat kehon vastustuskykyä ja pitävät terveenä.

Vähentää virstatieinfektioiden määrää

Erityisesti naisten kannattaisi juoda hunaja-sitruunavettä hunajan sisältämien antibakteeristen ominaisuuksien vuoksi, koska säännöllisesti käytettynä se voi ehkäistä virtsatietulehduksia. Myös sitruunan happamuus vaikeuttaa bakteerien kasvua virtsateissä.

Puhdistaa kehoa

Sitruuna ja hunaja ovat luonnollinen keino puhdistaa kehoa. Sitruuna lisää maksan toimintaa ja tehostaa näin huonojen aineiden poistumista elimistöstä. Myös hunaja auttaa kehoa suojautumaan antibakteeristen ominaisuuksiensa ansiosta. 

 Lähde: Lifehack

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja