Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

8 vinkkiä – näin vihannekset muuttuvat suussa sulavaksi lisukkeeksi

Shutterstock
Julkaistu 17.07.2014 21:05

MTV LIFESTYLE

Vihanneksista saa helpoilla kikoilla loistavan makuisia, jos raa’at vihannekset eivät syystä tai toisesta sovi suuhusi. Lue vinkit, miten paahdat vihanneksista upean makuisen lisukkeen ruoallesi!

Paahdetut vihannekset sopivat jopa paatuneimmalle roskaruoan syöjälle tai nirsoimmalle kumppanille. Pikainen visiitti kuumassa uunissa taikoo vihanneksista ravintolatasoisia herkkuja. Pelkkä oliiviöljy saattaa riittää maustamaan vihannekset, mutta vielä upeampia makunautintoja saat, jos panostat vihannesten maustamiseen.

Lue vinkit vihannesten paahtamiseen! 

Paahda vihannekset mahdollisimman kuumassa uunissa

Lämmitä uuni mahdollisimman kuumaksi ennen paahtamista. Vihannekset eivät tarvitse pitkää aikaa uunissa paahtuakseen kauniin värisiksi ja hyvänmakuisiksi: riittää, että pidät niitä uunissa noin 15 minuuttia. 

Leikkaa kaikista vihannespaloista samankokoisia

Tämä on tärkeää, jotta vihannekset paahtuvat tasaisesti. Muuten osa vihanneksista väistämättä palaa, tai jää raa’aksi. 

Käytä leivinpaperia

Leivinpaperi estää ruman sotkun pellin tai uunivuoan pohjalla. Öljymarinadi kuumenee nopeasti todella kuumaksi, ja vihannekset saattavat ottaa kiinni paahtamisastian pohjaan, jos et suojaa sitä kunnolla. 

Yrteillä maustettu oliiviöljy

Infuusioi pullollinen laadukasta oliiviöljyä rosmariinilla ja timjamilla. Laita öljypullon sisään tuoreita pätkiä yrteistä, sulje pullo huolellisesti ja jätä pimeään kaappiin maustumaan pariksi viikoksi. Maustettu öljy tuo vihanneksiin aivan uudenlaista makua!

Purista vihannesten päälle sitruunamehua

Tilkka sitruunan tai limen mehua tekee vihanneksille ihmeitä. Lorauta vihannesten päälle ensin oliiviöljyä tai avokadoöljyä, ja laita sitten päälle sitruunamehua ja ripaus suolaa ja pippuria. 

Aasialaista vivahdetta inkiväärillä ja chilillä

Lisää vihannesten öljymarinadiin hieman tuoretta chiliä ja raastettua inkivääriä. Käytä oliiviöljyn sijasta seesaminsiemenöljyä: siitä tarttuu vihanneksiin miellyttävä, pähkinäinen maku.

Lähi-idän makuja valkosipulilla

Paahda oliiviöljyssä tuoreita valkosipulin viipaleita ja kuivattua korianteria. Marinoi vihannekset paahdetulla öljyllä, ja laita ne uuniin. 

Karamellisoidut vihannekset

Karamellisointi on äärimmäisen helppo, klassinen ranskalainen keino saada vihanneksiin lisää makua. Sekoita pannulle tilkka oliiviöljyä ja nokare voita. Karamellisoi vihanneksia seoksessa, kunnes ne ovat pinnalta kauniin ruskeita.

Lähde: Fine cooking

Lisää aiheesta:

"Naurettavan herkullinen" kasvislisuke 10 minuutissa – tästä saat proteiinia ja kuitua!Oletko maistanut? Halpa ja terveellinen "pikaruoka", jota suomalaiset syövät hämmentävän vähän Todella helppo ja nopea valmistustapa lohelle: "Pinta saa paahteista makua ja rapeutta" Tämä todella yksinkertainen kikka tekee perinteisestä tomaattikeitosta täydellistä – niksiä suosittelee myös Henri Alén Suussa sulava bataattiresepti villitsee somessa – tätä on pakko kokeilla! Uunijuurekset uudella tapaa – nappaa mahtavat makuparit ja tuunausvinkit
VihanneksetRuoanlaittoKasvisruokavalioMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Vihannekset
  • 8.10.19:47
    Mainonta

    K-kauppa vihjaili meloneista – sai huomautuksen

  • 31.8.12:46
    Syöpä

    Syötkö jo näitä? Tietyt vihannekset saattavat pienentää suolistosyövän riskiä

  • 23.7.17:01
    Ruokakauppa

    "Ei kehtaa pitää myynnissä täyteen hintaan" – loimaalaiskauppa taklaa hävikkiä "euron laareilla"

  • 14.7.15:09
    Paprika

    Yksi niksi tekee paprikasta vastustamattoman – oletko jo kokeillut?

  • 6.5.07:44
    Kasvikset

    Eikö puoli kiloa kasviksia päivässä täyty? "Close enough", sanoo uusi lautasmalli