8 tapaa säästää rahaa seuraavalla kauppareissulla – kokeile!

kaupassa
Kauppaan ei kannata lähteä nälkäisenä tai ilman selkeää ostoslistaa. Shutterstock

Haluatko säästää kauppalaskussasi? Popsugar listasi kahdeksan keinoa, joiden avulla vältyt tuhlaamasta ylimääräistä kauppareissulla. 

Kasvaako kauppalasku turhan suureksi lähes huomaamatta? Kokeile seuraavia vinkkejä, kun ensi kerralla lähdet ruokaostoksille. 

1.Laadi kauppalista

Älä lähde kauppaan ilman tarkkaa listaa. Tarkista jo kotona, mitä oikeasti tarvitset, niin et tule ostaneeksi turhaan liikaa ruokaa tai ylimääräisiä heräteostoksia.

2. Syö ennen kauppareissua

Nälkäisenä kauppaan lähteminen on virhe. Nälän kurniessa vatsassa et taatusti voi välttyä ylimääräisiltä herkuilta vaan tulet tuhlanneeksi rahaa turhiin ostoksiin.

3. Osta kausituotteita

Seuraa, mitkä kasvikset ja hedelmät ovat milloinkin sesongissa ja tarjouksessa ja hyödynnä niitä.

4. Älä pelkää pakasteallasta

Pakasteesta voi löytyä yllättävän edullisia löytöjä ruokapöytään. Katso ainakin pakastejuuresten ja -vihannesten hinnat.

5. Varaa mukaan sopiva määrä käteistä

Arvioi jo etukäteen, paljonko ruokaostokset vaativat rahaa ja siirrä sen verran käteistä sivuun. Kun mukanasi on suunnilleen oikea määrä käteistä, vältät helpommin ylimääräiset, kauppalaskua kasvattavat ostokset.

6. Käytä kestokasseja

Älä tuhlaa turhaan muovipusseihin, vaan kanna mukanasi omia kauppakasseja.

7. Silmäile tarjouksia

Jos aikaa on piipahtaa parissakin eri kaupassa tarjousten perässä, tee se. Jos kauppojen väliltä löytyy isoja hintaeroja tiettyjen tuotteiden kohdalla, opettele muutama peruselintarvikkeen tärppi ulkoa.

8. Katso kilohintaa

Iso pakkaus on joissain tapauksissa halvempi kuin pieni. Jos tiedät, että tulet syömään kaiken, mikset ostaisi saman tien isoa pakkausta? Ole kuitenkin tarkkana, joskus pienemmässä pakkauksessa voi olla halvempi kilohinta. 

Lähde: Popsugar

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja