7 pastamyyttiä – ethän toimi näiden mukaan?

pasta (1)
Shutterstock

Pastaan liittyy monia myyttejä, jotka eivät pidä paikkaansa. Lue, mitkä pastamyytit voit jo unohtaa!

Rakastatko pastaa? Ethän kuitenkaan usko näitä myyttejä?

1. "Tuorepasta on parempaa"

Vaikka on totta, että monet ruoat ovat parhaimmillaan tuoreena, pasta ei ole yksi niistä. Tuorepasta ei ole parempaa kuin kuiva pasta, se on vain erilaista. Tuorepastan koostumus on pehmeämpi ja sen kanssa tulisi käyttää oikeita kastikkeita. 

2. "Pastaveteen pitää lisätä öljyä"

Älä lisää öljyä pastaveteen. Se tekee pastasta vain liukkaan eikä kastike tartu siihen silloin.

3. "Valuta hyvin"

Älä valuta pastasta jokaista vesitippaa pois. Pieni määrä vettä tekee yleensä hyvää kastikkeelle ja joskus sitä kannattaa jopa lisätä.

4. "Huuhtele pasta"

Älä huuhtele pastaa! Jos et ole käyttämässä pastaa kylmään pastasalaattiin, älä huuhtele sitä valuttamisen jälkeen. Jos olet käyttämässä pastan salaattiin, on hyvä idea huuhdella se tärkkelyksestä pikaisesti ja lisätä sitten loraus oliiviöljyä.

5. "Veden pitää kiehua"

Älä turhaan huolehdi siitä, että pastavesi kiehuu koko ajan. Testaa tämä tapa: lisää pasta kiehuvaan veteen, sekoita, kiehauta uudelleen, sammuta lämpö ja jätä pasta kannen alle hautumaan. Pasta kypsenee suurin piirtein samassa ajassa kuin, jos vesi olisi olisi kiehunut täydellä teholla koko ajan. Myös koostumuksesta tulee samanlainen.

6. "Jos se tarttuu seinään, se on valmista"

Älä heitä spagettia seinään nähdäksesi, onko se valmista. Se ei ole hyvä tapa testata asiaa ja joudut vielä seinänpesupuuhiin. Paras tapa varmistaa kypsyys on maistaa.

7. "Kaikki pastat ja kastikkeet ovat keskenään vaihtokelpoisia"

Moni yhdistelee minkä tahansa pastan tomaattikastikkeeseen. Moni italialainen ei kuitenkaan tee näin. Tietyt pastamuodot sopivat nimittäin parhaiten tiettyihin kastikkeisiin. Paino, koostumus ja pastan koko ovat asioita, joiden tulisi täydentää kastiketta.

Lähde: The Kitchn

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja