7 mikroniksiä – näin lämmität ruoasta paremman makuista!
Mikrolla on paha maine ruoan maun pilaajana. Ei kuitenkaan voi kiistää, että on joskus sata kertaa helpompaa lämmittää eilinen ruoka mikrossa kuin pannulla tai uunissa.
Mikro ei välttämättä pilaa ruokasi makua, jos tiedät, mitä olet tekemässä. Ota oppia näistä nikseistä!
1. Valitse lämmitysastia oikein
Kaikki materiaalit eivät sovi mikroon. Älä laita mikroon alumiinifoliota, ohuita lasiastioita, muovikippoja tai muita pakkausmateriaaleja, jotka eivät kuulu mikroon. Käytä sen sijaan mikronkestävää keraamista astiaa. Vaikka jotkut muovikipot kestävät kyllä mikrokuumennuksen, niin lämmitetyn ruoan maku on silti kiistatta parempi, jos sen lämmittää keraamisessa astiassa.
2. Älä käytä korkeaa astiaa
Jos käytät kapeaa ja korkeaa astiaa, mikro lämmittää vain pari päällimmäistä kerrosta ruoasta. Näin ruoka on pinnalta maistaessa tulikuumaa, mutta pohjalta kylmää. Toimi sen sijaan näin: lämmitä ruoka laakealla astialla, kuten lautasella. Sekoittele ruokaa minuutin välein.
3. Höyrytä vihannekset mikrossa
Mikrossa höyrytetyt vihannekset ovat itseasiassa terveellisempiä, kuin kattilassa keitetyt. Tämä johtuu siitä yksinkertaisesta syystä, että kiehuvaan veteen haihtuu paljon tärkeitä vitamiineja. Mikrossa vitamiinit pysyvät vihanneksissa. Laita vihannekset lasiseen, mikronkestävään astiaan ja lorauta päälle pari ruokalusikallista vettä. Peitä astia mikrokuvulla ja lämmitä nopeasti!
4. Pizzan lämmitys
Pizza on melkein aina parempaa, kun sen lämmittää uunissa eikä mikrossa. Joskus mikro on kuitenkin helpompi vaihtoehto. Jos lämmität pizzaa mikrossa, kokeile tätä kikkaa: laita pizzan alle leivinpaperin palanen tai talouspaperi. Paperi imee pizzasta ylimääräiset nesteet, ja lopputulos on ihanan rapea. Näin pizzastasi ei tule mikrossa liian löysää.
5. Lisää nestettä kastikkeisiin
Kun lämmität eilistä pastakastiketta mikrossa, lisää kastikkeen joukkoon pari ruokalusikallista vettä. Näin kastike maistuu ihan vastavalmistetulta.
6. Näin lihasta ei tule kuivaa mikrossa
Marinoi pihvi uudestaan ennen sen laittamista mikroon. Jos laitat eilisen pihvin sellaisenaan mikroon, lopputulos on kuivaakin kuivempi lihankäntty. Laita pihvin mukaan mikroon esimerkiksi tilkka sitruunamehua, viiniä, kana- tai kasvislientä. Näin lihasta tulee pehmeää ja suussa sulavaa jopa mikrossa lämmitettynä.
7. Ei jäistä ruokaa mikroon
Jos otat ruokasi suoraan pakkasesta ja sinulla on kova nälkä, saattaa iskeä houkutus säätää lämpötila täysille, jotta herkullinen ateria valmistuisi nopeammin. Tämä on huono idea. Laita suosiolla päälle mikron sulatusasetus, ja odota, kunnes ruoka on sulanut kokonaan. Kääntele ruokaa parin minuutin välein, jotta se sulaa tasaisesti joka puolelta.
Lähde: Men's Health
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti