7 kesäistä reseptiä – tämän helpommaksi kokkaaminen ei muutu

gazpacho
Gazpacho on tyylikäs valinta illallisjuhlien alkupalaksi. Shutterstock

Kesälomalla on ihanaa laittaa ruokaa omassa keittiössä, ja kattaa illallinen terassille. Tartu maukkaimpiin kesäresepteihimme, ja kokeile niitä vaikka heti ensi viikonloppuna!

Kokosimme Makuja.fi -sivustolta listan kesäisiä reseptejä, joiden toteuttaminen on yksinkertaista ja nopeaa. Kokkaamisen ei tarvitse olla vaikeaa, jos löytää oikeat reseptit! 

1. Helppo bouillabaisse

Bouillabaisse on klassinen ranskalainen äyriäisruoka. Toisin kuin voisi kuvitella, tämä ruokalaji on äärimmäisen helppo valmistaa. Katso resepti alla olevasta linkistä!

2. Raikas gazpacho

Gazpacho on andalusiasta kotoisin oleva, perinteinen kylmä keitto. Se sopii loistavasti kesäiseksi lounaaksi tai illallisen alkupalaksi.

Gazpachokeittoon törmää yleensä hienojen ravintoloiden menuta lukiessa, joten monilla saattaa olla iso kynnys valmistaa sitä. Tämä on täysin turhaa, sillä gazpacho on todella helppo valmistaa itse. Tarjoile gazpacho illallisjuhlien alkupalana pienistä vesilaseista, ja koristele keitto jokiravun pyrstöillä, silputuilla kasviksilla tai tuoreilla basilikan lehdillä! 

3. Ceviche

Ceviche on eteläamerikkalainen alkupala, jossa kalaa on kypsennetty lime- tai sitruunamehun happojen avulla. Korianteri, avokado ja tomaatti sopivat loistavasti yhteen sitrushedelmän ja kalan aromien kanssa. Ceviche maistuu valloittavalta, mutta on yllättävän helppo ruokalaji toteuttaa kotioloissa. 

4. Espanjalaiset quesadillat

Quesadilla on herkullinen espanjalainen välipala, joka maistuu myös suomalaiselle lomanviettäjälle. Quesadillassa laitetaan kahden vehnätortillan väliin juustoa, jonka jälkeen tortillalettu grillataan kevyesti. Kun juusto on sulanut ja tortilla on saanut väriä, ota quesadilla pois grillistä ja leikkaa se neljään kolmionmuotoiseen viipaleeseen. Tarjoile viipaleet mausteisen salsan tai raikkaan quacamolen kanssa!

5. Maukas pinaattipiiras

Suolainen piirakka on täyttävä välipala iltapäiväkahvien kanssa tarjoiltavaksi. Pinaatti on terveellinen ja edullinen raaka-aine varsinkin kesällä, joten sitä kannattaa käyttää hyödyksi mahdollisimman monipuolisesti!

6. Sinisimpukat

Varsinkin Etelä-Ranskassa nautitaan pitkin vuotta suurissa padoissa kypsennettyjä, valkoviinissä marinoituja sinisimpukoita. Paikallinen herkku tarjoillaan patongin tai tavallisten ranskanperunoiden kanssa.

Sinisimpukat ovat todella helppo valmistaa myös kotioloissa. Tartu siis rohkeasti tähän suomalaiselle eksoottiseen, mutta mielettömän herkulliseen reseptiin!

7. Grillattu lohi

Lohen grillaaminen on yksi helpoimpia ja nopeimpia tapoja valmistaa maukas ateria. Ainoa virhe, mikä lohen paistamisessa voi sattua, on liian pitkä kypsennysaika. Lohen ei kuulu olla läpiasti kypsennettyä. Se maistuu huomattavasti raikkaammalta ja paremmalta, jos jätät viipaleen keskelle parin millimetrin levyisen, raa’an viivan!

Kokeile vaikka tätä herkullista kastikeohjetta lohen kanssa:

Nita Makkonen, nita.makkonen(at)mtv.fi

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!