7 hyvää syytä juoda olutta

olut
Olut on yksi vanhimmista ja suosituimmista juomista maailmassa. Shutterstock

Olut voi parantaa terveyttä ja ehkäistä monia eri sairauksia.

Mikä sopisi paremmin pitkän päivän palautusjuomaksi kuin kylmä ja vaahtoava olut. Nyt juomaa kannattaakin nauttia, sillä lukuisat tutkimukset ovat osoittaneet sen kohtuukäytön terveyshyödyt. Valitse lempioluesi lasiin ja skoolaa hyville vaikutuksille!

1. Olut voi vähentää sydän- ja verisuonisairauksien riskiä

Harvardin yliopiston mukaan jopa yli 100 tutkimusta puhuu sen puolesta, että kohtuullinen juominen vähentää sydän- ja verisuonisairauksien riskiä. Riski laski 25 prosentista 40 prosenttiin monien eri tutkimuksien mukaan.

2. Olut voi vähentää tyypin 2 diabeteksen riskiä

Kohtuullinen alkoholin kulutus suojaa tyypin 2 diabeteksen syntymiseltä miehillä ja naisilla, kertoo American Diabetes Associationin meta-analyysi 20 tutkimuksesta. 

3. Olut voi lisätä luutiehyttä

Amerikkalaisen tutkimuksen mukaan erityisesti tummat, vahvahumalaiset ale-oluet sisältävät paljon silikonia. Silikoni vaikuttaa luiden ja sidoskudoksen terveyteen.

4. Olut voi ehkäistä Alzheimerin tautia ja dementiaa

Kohtuullinen oluen nauttiminen voi auttaa aivojen toimintaan. Lanzhoun yliopiston tutkijat saivat selville, että oluen humalasta löytyvä ainesosa ksantohumoli voi suojata hapettumisstressiltä ja dementian ja kognitiivisten taitojen heikkenemisen alkamiselta.

5. Olut voi alentaa kolesterolia

American Heart Associationin tutkimus kertoo hyviä uutisia: kohtuullinen oluen juominen voi lisätä hyvää kolesterolia kehossa, erityisesti naisilla. Tulosten mukaan kuitenkin sopiva määrä on naisille yksi annos olutta, miehille yhdestä kahteen annosta.

6. Olut voi ehkäistä virtsatiekiviä

Tutkimuksen mukaan oluen juonti voi ehkäistä virtsatiekivien syntymistä. Suomalaisilla tupakoivilla miehillä tehdyn tutkimuksen tulokset kertovat, että jokainen olutpullo päivässä vähentää virtsatiekivien riskiä arviolta 40 prosenttia.

7. Olut voi auttaa taistelemaan syöpää vastaan

Saksalaisen tutkimuksen mukaan oluen humalassa esiintyvä ksantohumoli voi ehkäistä liiallista testosteronia ja estrogeeniä, ja siten ehkäistä eturauhasyövän riskiä miehillä ja rintasyövän riskiä naisilla. 

***

Näin kaadat oluen lasiin kuin ammattilainen:


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!