7 hyödyllistä ruokaa: Syö näitä ja unohda laihduttaminen

pistaasi
Shutterstock

Unohda kalorienlasku. Kun lisäät nämä ruoat ruokavalioosi, kilot putoilevat kuin itsestään.

Oikeanlaisia ruokia syömällä painonhallinta sujuu kuin itsestään. Kokeile näitä Yahoo! Healthin listaamia ruoka-aineita.

1. Valkosipuli

Valkosipuli tuo ruokaan makua ja tuoksua, mutta se voi myös auttaa pitämään vatsan litteänä sisältämänsä allisiinin avulla. Ravintoasiantuntija Keri Glassmanin mukaan allisiini tappaa vahingolliset bakteerit ruoansulatuskanavasta, jolloin suolisto toimii paremmin ja turvotus vähenee. Kokeile valkosipulia kana-, pasta-, ja kasvisruoissa sekä erilaisissa kastikkeissa.

2. Pavut

Kun himoitset hiilareita, turvaudu papuihin. Pavuissa on runsaasti sekä kuitua että proteiinia, jotka kummatkin ovat tärkeitä painonhallinnan kannalta. Molemmat tekevät kylläiseksi tarkoittaen luonnollisesti sitä, että koska olo on täysi, ei tule ylensyötyä myöhemmin. Obesity-lehdessä julkaistussa tutkimuksessa mukaan valkoisista kidney-pavuista saatu uute auttoi vähentämään hiilihydraateista tulevien kalorien imeytymistä ja hillitsemään makeanhimoa.

3. Pistaasit

Kuorelliset pistaasipähkinät ovat oiva apu painonhallintaan. Niissä on sekä proteiinia että kuitua, mutta todellinen apu tulee siitä, että niiden syömisen eteen joutuu tekemään töitä, sillä ne pitää kuoria. Näin et voi hotkia niitä liian nopeasti ja kerääntyvä kuorikasa antaa visuaalisen muistutuksen jo syötyjen pähkinöiden määrästä.

4. Merilevä

Ravintoasiantuntija Julie Uptonin mukaan kannattaisi ottaa mallia japanilaisilta, jotka harvemmin ovat ylipainoisia. Yksi japanilaisten perusruoka-aineista on ravintorikas ja proteiinipitoinen wakame-merilevä. Wakamesta eristettyjen yhdisteiden on todistettu lisäävän rasvanpolttoa eläinkokeissa, kertoo Upton. Käytä merilevää keitoissa ja salaateissa tai wrappien ja voileipien välissä.

5. Jalapenot

Jalapenojen sisältämä kapsaisiini ehkäisee tulehduksia ja vauhdittaa aineenvaihduntaa. Joidenkin tutkimusten mukaan ne, jotka syövät tulisia ruokia, ovat vähemmän nälkäisiä ja polttavat enemmän kaloreita myöhemmin. 

6. Mangot

Mangoja syömällä olosi tulee kylläiseksi niiden kuitupitoisuuden vuoksi, mutta se ei ole ainoa syy, miksi niillä herkuttelu pitää kilot poissa. Oklahoman yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan mangot voivat madaltaa verensokeria. Tämä puolestaan auttaa hillitsemään mielitekoja, erityisesti hiilihydraatteja kohtaan.

7. Avokadot

Yli 80 prosenttia avokadojen kilokaloreista tulee rasvasta, mutta siitä huolimatta nämä hedelmät ovat uskomattoman terveellisiä. Tutkimukset osoittavat, että niillä ihmisillä, jotka syövät avokadoja, on pienempi painoindeksi kuin heillä, jotka avokadoja eivät syö. Lisäksi erään tutkimuksen mukaan avokadojen syöminen lounaalla lisäsi kylläisyyden tunnetta 22 prosentilla. Se myös vähensi halua syödä seuraavan kolmen tunnin aikana 24 prosentilla. Tutkimuksen vetäjien mukaan avokadojen kuitu, monityydyttymättömät rasvat ja verensokeria madaltava luonnollinen sokeri saattavat olla syynä siihen, että verensokeri pysyy tasaisena ja ruokahalu kontrollissa.

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja