Tiedemiehen vinkeillä ketsupin käyttö sujuu ilman hampaiden kiristelyä ja turhaa sotkua. Nämä niksit voivat mullistaa kesägrillauksesi!
Video: Muistatko vielä tämän maailmaa mullistaneen ketsuppiniksin?
Olemme kaikki kokeneet sen joskus. Sen ärsyttävän hetken, kun ketsuppipullon ravistaminen saa punaisen kastikkeen lentämään päällesi sen sijaan, että ketsuppi levittyisi kauniisti ranskalaistesi päälle.
LUE MYÖS: Numero 57 Heinz-ketsuppipullossa ei tarkoitakaan sitä, mitä kaikki luulivat
Onneksi Australiassa sijaitsevan Melbournen yliopiston vanhempi luennoitsija Anthony Strickland on ottanut tämän turhauttavan ilmiön tosissaan ja päättänyt ratkaista ongelman omassa laboratoriossaan.
Stricklandin tutkimusten mukaan ketsuppi on haasteellinen aine pääasiassa siksi, että ketsuppi on teknisesti ottaen kiinteää ainetta, joka liikkuu vain silloin, kun siihen sovelletaan oikeaa voimaa. Ketsupin sisältämät kiinteät aineet muodostavat verkoston, joka täytyy ensin murtaa, ennen kuin kastikkeen voi saada liikkeelle. Liikkeelle saaminen tuottaa haasteita etenkin lasipullojen kohdalla.

