Maissisalsa - nopea, helppo ja napakka

MTV Oy, All rights reserved

Tämä kesä on kulunut tacojen parissa. Ne ovat mutkatonta ruokaa, johon pystyy hyödyntämään monenlaisia tähteitä ja sellaista tavaraa, mitä jääkaapista yleensä löytyy. Tällä kertaa tein kalatacoja raikkaan napakan ja kesäisen maissisalsan kera.

Minulle sattuu keittiökatastrofeja käsittämättömän harvoin, mikä lienee enemmän melko suoraviivaisten ruokien kuin taidon ansiota. Tällä kertaa vain salsa meni miten piti. Koska niin moni on toivonut, että kertoisin myös kommelluksista, niin tiivistetään kiroilun täyttämä puolituntinen siihen, että täysin rutiinitaikinalla ja -metodilla tehdyt tortillat jämähtivät (puhtaaseen) tortillaprässiin kiinni ja lopputulemassa oli viitteitä Frankensteinista. Siikapalat piti friteerata edelliseltä päivältä jääneessä (siivilöimättömässä) frittiöljyssä, mutta ensimmäistä kertaa ne vajosivat suoraan pohjaan ja kuorruttuivat mustalla moskalla. Eli pannun kautta tacon väliin. Surkeinta tässä on se, että ruoka oli täysin rutiinia enkä tiedä yhtään, missä mikin meni vikaan eikä voi oppia mitään. Mutta onneksi lopulta pääsimme kuitenkin nauttimaan herkullisia tacoja pienistä kauneusvirheistä piittaamatta.

Maissisalsa syntyy hyvin helposti, etenkin jos käyttää esikypsennettyä maissia tai pakastetta. Tuoreesta saa fressimpää, mutta hyvä tuli näinkin. Olennainen huomio on tulisuudessa. Maista ja mausta oman maun mukaan, saatavilla olevilla ja oman maun mukaisilla chileillä. Itse käytin tuoreen jalapenon sekä tujauksen Poppamiehen mainiota paahdettua poblano-chilimurskaa. Oma maissi- ja chilisato saa vielä hetken kypsyä.

PS. Tsekkaa mahtavat meksikolaisreseptit!

Maissisalsa

1 maissintähkän jyvät, keitettynä tai grillattuna (tai sekä että)

1 chili hienonnettuna, esim. jalapeno

0,5 dl korianteria, hienonnettuna

0,5 dl punasipulia, hienonnettuna

0,5 limen mehu

0,5 dl oliiviöljyä

0,5-1 tl suolaa

Sekoita ainekset yhteen. Maista ja mausta sopivan tuliseksi. Tarjoile.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja