Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Maissisalsa - nopea, helppo ja napakka

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 27.07.2016 11:04

Tämä kesä on kulunut tacojen parissa. Ne ovat mutkatonta ruokaa, johon pystyy hyödyntämään monenlaisia tähteitä ja sellaista tavaraa, mitä jääkaapista yleensä löytyy. Tällä kertaa tein kalatacoja raikkaan napakan ja kesäisen maissisalsan kera.

MTV Oy, All rights reserved

Minulle sattuu keittiökatastrofeja käsittämättömän harvoin, mikä lienee enemmän melko suoraviivaisten ruokien kuin taidon ansiota. Tällä kertaa vain salsa meni miten piti. Koska niin moni on toivonut, että kertoisin myös kommelluksista, niin tiivistetään kiroilun täyttämä puolituntinen siihen, että täysin rutiinitaikinalla ja -metodilla tehdyt tortillat jämähtivät (puhtaaseen) tortillaprässiin kiinni ja lopputulemassa oli viitteitä Frankensteinista. Siikapalat piti friteerata edelliseltä päivältä jääneessä (siivilöimättömässä) frittiöljyssä, mutta ensimmäistä kertaa ne vajosivat suoraan pohjaan ja kuorruttuivat mustalla moskalla. Eli pannun kautta tacon väliin. Surkeinta tässä on se, että ruoka oli täysin rutiinia enkä tiedä yhtään, missä mikin meni vikaan eikä voi oppia mitään. Mutta onneksi lopulta pääsimme kuitenkin nauttimaan herkullisia tacoja pienistä kauneusvirheistä piittaamatta.

Maissisalsa syntyy hyvin helposti, etenkin jos käyttää esikypsennettyä maissia tai pakastetta. Tuoreesta saa fressimpää, mutta hyvä tuli näinkin. Olennainen huomio on tulisuudessa. Maista ja mausta oman maun mukaan, saatavilla olevilla ja oman maun mukaisilla chileillä. Itse käytin tuoreen jalapenon sekä tujauksen Poppamiehen mainiota paahdettua poblano-chilimurskaa. Oma maissi- ja chilisato saa vielä hetken kypsyä.

PS. Tsekkaa mahtavat meksikolaisreseptit!

Maissisalsa

1 maissintähkän jyvät, keitettynä tai grillattuna (tai sekä että)

1 chili hienonnettuna, esim. jalapeno

0,5 dl korianteria, hienonnettuna

0,5 dl punasipulia, hienonnettuna

0,5 limen mehu

0,5 dl oliiviöljyä

0,5-1 tl suolaa

Sekoita ainekset yhteen. Maista ja mausta sopivan tuliseksi. Tarjoile.

MTV Oy, All rights reserved

Lisää aiheesta:

Spaghetti alle vongole – simpukkapasta on lempiruokani ja näin se pitää tehdäMehevä maissi-kanapannuKalatacot habanero-salsallaPaella seitan-chorizolla ja katkaravuillaKalaa japanilaisen peston ja salaatin keraTartar kahdella tapaa - hirvi ja nauta
lisukemaissimaissisalsameksikolainenreseptisalsatexmex

Tuoreimmat aiheesta

lisuke
MTV Oy, All rights reserved
  • 25.07.201909:02
    liha

    Parasta grilliruokaa: 30 reseptiä grilliin ja höysteeksi

  • 04.09.201720:45
    resepti

    Wieniläinen perunasalaatti - parasta schnitzelin kylkeen

  • 04.06.201719:07
    korealainen

    Nopea ja helppo korealainen vuohenputkilisuke

  • 15.03.201720:33
    keittokirja

    Pikkelöidyt kurkut ruotsalaisittain - Pressgurka

  • 29.07.201611:08
    bbq

    Sriracha-maissit