Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

6 vinkkiä: Lisää ruokaan makua, älä kilokaloreita!

Shutterstock
Julkaistu 04.11.2014 17:40

MTV LIFESTYLE

Osaatko lisätä ruokaan makua lisäämättä kuitenkaan turhia kilokaloreita vaikkapa voin tai öljyn muodossa?

Monet ravintola-ateriat maistuvat herkulliselta, koska niissä on niin paljon voita, suolaa ja öljyä, ettet koskaan voisi kuvitellakaan käyttäväsi moisia määriä kotikeittiössä. Onneksi on kuitenkin olemassa tapoja saada ruokaan täyteläistä, monimuotoista makua ilman turhia kaloreita ja natriumia.

Kokeile seuraavia herkullisia vinkkejä:

Misotahna

Misotahnoja on monia erilaisia niin maultaan kuin koostumukseltaan, mutta ne kaikki antavat aterioihisi täyteläistä, suolaista potkua. Kokeile misoa vaikkapa marinadissa.

Kanaliemi

Keittiö ei ole täydellinen ilman kanalientä. Sitä voidaan käyttää niin proteiinien, viljojen, vihannesten, kastikkeiden ja keittojen kanssa. Jokaisesta reseptistä tulee hieman kotoisamman makuinen liemen kera. Kanaliemen voit tehdä itse tai ostaa valmiina kaupasta.

Yrtit, kuten minttu tai basilika

Jos kuulut niihin ihmisiin, jotka eivät siedä pelkän veden makua, mausta vesilasillisesi yrteillä. 

Salotti-, ryväs- tai purjosipuli

Osaat jo tehdä ateriasta herkullisen sipulin ja valkosipulin voimin, mutta kokeile myös muita sipuleja, kuten ryväs- tai purjosipulia. Niitä on aivan yhtä helppo käyttää ja lisäksi ne ovat täynnä C-vitamiinia ja muita antioksidantteja.

Mausteet

Erään tutkimuksen mukaan vähäkaloriset, mutta mausteiset ateriat maistuvat aivan yhtä hyviltä kuin niiden täysrasvaiset vastineensa. Tee kokeiluja koko maustehyllyllä – oreganolla, paprikalla, kuivatulla basilikalla ja muilla makoisilla mausteilla. Testaa näitä mausteita niin pastassa, salaatissa kuin eri proteiininlähteiden päälläkin.

LUE MYÖS:  5 vinkkiä: Maustehylly kuntoon!

Sitruuna ja limetti

Onko ateriasi valmis? Purista hieman sitruunaa tai limettiä lautasellesi ennen kuin aloitat syömään. Se piristää kaikkia ruoan makuja, hieman kuten suola, mutta ilman natriumia.

Lähde: Women's Health

MTV LIFESTYLE

Lisää aiheesta:

Sipulia ei koskaan saisi valmistaa näin – maku menee pilalleLöytyykö maustekaapistasi currya? Tätä et ehkä ole tajunnut suosikkituotteestaMoni kotikokki töpeksii suolan käytössä – vältä yleiset mokatÄlä heitä pois! 4 nerokasta tapaa käyttää sipulin kuoria ruoanlaitossa – joukossa todellinen yllättäjäMaustemoka, johon jokainen meistä on joskus sortunut – merkittävä vaikutus makuun ja ulkonäköön!10 ainesosaa, jotka keittiöstäsi pitäisi löytyä: Näiden avulla teet entistä parempaa ruokaa!
RuoanlaittoMausteetMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto
  • 16.10.08:34
    Ruoka

    Keititkö vahingossa "surumunan"? Tätä se tarkoittaa

  • 10.10.08:38
    Ruoka

    "Ihmejauhot" korvaavat korppujauhot – oletko testannut?

  • 6.10.07:47
    Keittiö

    Mikrojen käyttöohjeissa on omituinen yksityiskohta

  • 29.9.17:17
    Ruoka

    Jauhelihakastikkeeseen kannattaa lisätä yllättävä ainesosa: "Vau!"

  • 21.9.17:33
    Ruoka

    Perunaakin maukkaampaa! Kotimainen raaka-aine, jota kannattaa nyt ostaa