Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

6 terveellistä rasvapommia: Syöthän näitä säännöllisesti?

Shutterstock
Julkaistu 30.10.2014 08:09

MTV LIFESTYLE

Huffington Post listasi rasvaisten ruokien todelliset herkut, jotka kannattaa ehdottomasti sisällyttää ruokavalioon. Nämä rasvapommit sisältävät erityisesti pehmeitä rasvoja, joiden saannista myös laihduttajien kannattaa huolehtia.

Rasvoja ei kannata pelätä, mutta niiden laatuun on syytä kiinnittää huomiota. Katso listaus parhaista hyvien rasvojen lähteistä. 

Avokado

Puolikas avokado sisältää lähes 15 grammaa rasvaa. Käytä avokadoa esimerkiksi leivän välissä korvaamaan majoneesi tai muu rasva.

Mantelit (ja muut pähkinät)

Melkein mikä tahansa pähkinä on terveellinen ja rasvainen välipala, mutta manteli on niistä vähäkalorisin vaihtoehto. 23 mantelia sisältää hieman yli 14 grammaa rasvaa. Mantelit ovat siis terveellinen ja nälkää pitävä välipala.

Lohi (ja muut rasvaiset kalat)

Lohi on rasvaisista kaloista tunnetuin, mutta myös monissa muissa kaloissa on runsaasti hyviä rasvoja. Kokeile esimerkiksi makrillia, siikaa ja silakkaa. Syö kalaa vähintään pari kertaa viikossa. 

Oliivit ja oliiviöljy

Kymmenen oliivia salaatin joukossa tuo salaattiin noin 5 grammaa rasvaa. Jos oliivit eivät maistu, on oliiviöljy erinomainen vaihtoehto päivittäiseen käyttöön. Oliiviöljy sopii monipuolisesti ruoanlaittoon.

Pellavansiemenet

Teelusikallinen pellavansiemeniä sisältää hieman yli neljä grammaa rasvaa. Siemenet sopivat esimerkiksi smoothieen, salaatteihin, jogurtin joukkoon tai keittoihin.

Kananmuna

Yksi iso kananmuna sisältää lähes 5 grammaa rasvaa. Kananmunat ovat loistava proteiininlähde, jota kannattaa hyödyntää esimerkiksi aamiaisella.

Lähde: Huffington Post

MTV Lifestyle

Lisää aiheesta:

Ylistetty ruokavalio, jota "kaikkien pitäisi noudattaa": Näitä ruokia sinunkin tulisi syödä, jos haluat laihtua ja pysyä terveenäRavitsemusterapeutti listasi yhdeksän parasta proteiininlähdettä – lisää nämä ruokavalioosi ja kehosi kiittää!Salakavalia kaloripommeja! 6 ruoka-ainetta, jotka eivät ole yhtä terveellisiä kuin luulit10 tehokasta laihdutusruokaa – lisää heti ruokavalioosi5 ruokaa, jotka sisältävät enemmän proteiinia kuin kananmunaTiesitkö? Nämä rasvaiset ruoat ovat oikeasti terveellisiä
RasvaKalaAvokadoMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Rasva
  • 01.09.202410:38
    Sydänterveys

    Tutkimuksessa yllättävä havainto terveellisestä oliiviöljystä

  • 11.05.202414:32
    Tutkimustulokset

    Harvardin tutkijat: Teelusikallisella oliiviöljyä päivässä voi olla merkittäviä terveysvaikutuksia

  • 29.03.202410:33
    Ravitsemus

    Suomalainen sortuu usein väärään leipärasvavalintaan

  • 14.10.202106:30
    Verot

    Uutissuomalainen: Lähes puolet suomalaisista vastustaa terveysveron käyttöönottoa

  • 14.03.202014:00
    Ruoka

    Helppo rasvamuutos pienentää sydänsairauksien riskiä – jo puolikas ruokalusikallinen päivässä riittää