6 terveellistä rasvapommia: Syöthän näitä säännöllisesti?
![Copyright: Shutterstock. Photographer: Shutterstock. rasvat](https://im.mtvuutiset.fi/image/4461842/landscape16_9/1024/576/597009c3bb3c8e4b6a4176d7acf2993e/UE/rasvat.jpg)
Huffington Post listasi rasvaisten ruokien todelliset herkut, jotka kannattaa ehdottomasti sisällyttää ruokavalioon. Nämä rasvapommit sisältävät erityisesti pehmeitä rasvoja, joiden saannista myös laihduttajien kannattaa huolehtia.
Rasvoja ei kannata pelätä, mutta niiden laatuun on syytä kiinnittää huomiota. Katso listaus parhaista hyvien rasvojen lähteistä.
Avokado
Puolikas avokado sisältää lähes 15 grammaa rasvaa. Käytä avokadoa esimerkiksi leivän välissä korvaamaan majoneesi tai muu rasva.
Mantelit (ja muut pähkinät)
Melkein mikä tahansa pähkinä on terveellinen ja rasvainen välipala, mutta manteli on niistä vähäkalorisin vaihtoehto. 23 mantelia sisältää hieman yli 14 grammaa rasvaa. Mantelit ovat siis terveellinen ja nälkää pitävä välipala.
Lohi (ja muut rasvaiset kalat)
Lohi on rasvaisista kaloista tunnetuin, mutta myös monissa muissa kaloissa on runsaasti hyviä rasvoja. Kokeile esimerkiksi makrillia, siikaa ja silakkaa. Syö kalaa vähintään pari kertaa viikossa.
Oliivit ja oliiviöljy
Kymmenen oliivia salaatin joukossa tuo salaattiin noin 5 grammaa rasvaa. Jos oliivit eivät maistu, on oliiviöljy erinomainen vaihtoehto päivittäiseen käyttöön. Oliiviöljy sopii monipuolisesti ruoanlaittoon.
Pellavansiemenet
Teelusikallinen pellavansiemeniä sisältää hieman yli neljä grammaa rasvaa. Siemenet sopivat esimerkiksi smoothieen, salaatteihin, jogurtin joukkoon tai keittoihin.
Kananmuna
Yksi iso kananmuna sisältää lähes 5 grammaa rasvaa. Kananmunat ovat loistava proteiininlähde, jota kannattaa hyödyntää esimerkiksi aamiaisella.
Lähde: Huffington Post
MTV Lifestyle
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka