7 tärkeää vinkkiä: Näin paistat täydellistä pekonia

Shutterstock

Poimi vinkit siihen, kuinka pekonisiivuista saa entistä rapeampia ja maistuvampia!

Pekonisiivut ja kananmunat maistuvat monelle aamiaisella, mutta otatko kaiken irti pekonisiivuistasi? Oikeilla vinkeillä pekonit paistuvat erityisen rapeiksi ja maistuviksi – ja ilman ikäviä rasvaroiskeita!

Erityisen rapeaa pekonia

Jos erityisen rapea pekoni on mieleen, kannattaa pannulle valita mahdollisimman ohuita siivuja. Rapeuden takaamiseksi pekoni olisi hyvä paistaa keskilämmöllä. Paistamisen aikana pekonisiivuja voi halutessaan valella pannulle valuvalla rasvalla rapeuden maksimoimiseksi.

Valmistaudu paistamiseen

Pekonit on hyvä ottaa ajoissa huoneenlämpöön lämpenemään ennen paistamista. Kylmistä pekoneista ei saa aikaa parasta lopputulosta, vaan mehukkaimmat pekonit paistuvat huoneenlämpöisistä siivuista.

Seuraa paistumista tarkasti

Pekoni voi palaa yllättävän nopeasti, eikä pekoni ole tietystikään parhaimmillaan mustuneena. Tästä syystä pekonien paistumista kannattaa seurata tarkasti koko ajan, jotta pannun lämpötilaa voi tarvittaessa säätää jo ajoissa.

Vältä kutistumista

Pekoni kutistuu ja kihartuu helposti pannulla. Näitä ilmiöitä voi pyrkiä vähentämään kypsentämällä pekonin hitaasta ja kääntelemällä pekonisiivuja usein. Käänteleminen haihduttaa pekonisiivuista rasvaa, jolloin siivut eivät kutistu tavalliseen tapaan. Pistelemällä pekonisiivuja haarukalla voi vaikuttaa siihen, ettei pekoni kiharru.

Valmista vauhdilla

Jos pekonia on tarkoitus kypsentää pikavauhdilla, valmistuvat pekonisiivut mikrossa. Pekonisiivut voi kypsentää mikrossa talouspaperipaloihin vuorattuna. Pekonien kypsyminen vie mikrossa yleensä kuutisen minuuttia aikaa, mutta kypsymistä on hyvä seurata kahden minuutin välein.

Tasaisia siivuja

Tasaisimpia siivuja pekonista saa paistamalla ne uunissa, noin 200 asteessa. Tasaiset pekonisiivut kypsyvät uunissa noin 10–15 minuutissa.

Vältä roiskeita

Pekonisiivuja paistaneet tietävät, että pahimmillaan rasva pannulla roiskuu ilkeästi. Roiskuminen johtuu siitä, että pekonin sisältämä kosteus kohtaa pannulla olevan kuuman rasvan. Kuivaamalla pekonisiivut talouspaperilla ennen paistamista voi välttää turhan roiskumisen.

LUE MYÖS: Uskomaton tapa korvata pekoni: Täydellinen kopio, mutta kevyempi!

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.