The Kitchn -sivuston toimittajat kokosivat oman kokemuksensa perusteella listaa siitä, miksi ravintolassa työskentely edes kerran elämässä kannattaa.
Ravintolassa työskentely opettaa ihmiselle paljon. The Kitchn -sivuston toimittajat kokosivat syitä siihen, miksi ravintolatyöskentely on jokaiselle ihmiselle arvokas kokemus.
Muun muassa seuraavien syiden vuoksi ravintolassa työskentely edes kerran elämässä kannattaa!
1. Opit tulemaan toimeen epämiellyttävien ihmisten kanssa
Tämä pitää paikkansa, olivatpa kyseessä sitten ihmiset, joiden kanssa työskentelet tai asiakkaat itsessään. Kaikki ihmiset eivät ole mukavia, mutta ravintolassa työskennellessään kaikkien kanssa pitää silti tulla toimeen. Vaikka joku huutaisi sinulle pää punaisena siitä, ettei sinulla ole antaa heille pöytää lauantai-iltana, sinun pitää hymy huulillasi miettiä ratkaisua, vaikka mielesi tekisi huutaa takaisin.
2. Opit tekemään montaa asiaa yhtä aikaa
Ravintolassa työskentely on suureksi osaksi monen asian tekemistä lomittain. Saatat ottaa tilausta vastaa, taitella lautasliinaa, ohjata jotakuta naisten huoneeseen ja kaataa lisää vettä. Kun yrität pitää kaikki nämä langat käsissäsi hymyillen samalla, et voi olla huono työntekijä.
3. Opit olemaan ottamatta virheitäsi liian vakavasti
Teet taatusti virheitä ravintolassa työskennellessäsi ja nuo virheet voivat vaikuttaa joko asiakkaaseen tai työkaveriisi. Saatat unohtaa tilauksen tai lisätä annokseen väärän koristeen tai ohjata jonkun väärään pöytään istumaan. Ihmiset voivat suuttua, mutta opit pyytämään anteeksi ja opit myös virheistäsi.
