6 syytä, miksi jokaisen pitäisi työskennellä ravintolassa jossain vaiheessa elämäänsä

ravintola, tarjoilija
Shutterstock

The Kitchn -sivuston toimittajat kokosivat oman kokemuksensa perusteella listaa siitä, miksi ravintolassa työskentely edes kerran elämässä kannattaa.

Ravintolassa työskentely opettaa ihmiselle paljon. The Kitchn -sivuston toimittajat kokosivat syitä siihen, miksi ravintolatyöskentely on jokaiselle ihmiselle arvokas kokemus. 

Muun muassa seuraavien syiden vuoksi ravintolassa työskentely edes kerran elämässä kannattaa!

1. Opit tulemaan toimeen epämiellyttävien ihmisten kanssa

Tämä pitää paikkansa, olivatpa kyseessä sitten ihmiset, joiden kanssa työskentelet tai asiakkaat itsessään. Kaikki ihmiset eivät ole mukavia, mutta ravintolassa työskennellessään kaikkien kanssa pitää silti tulla toimeen. Vaikka joku huutaisi sinulle pää punaisena siitä, ettei sinulla ole antaa heille pöytää lauantai-iltana, sinun pitää hymy huulillasi miettiä ratkaisua, vaikka mielesi tekisi huutaa takaisin. 

2. Opit tekemään montaa asiaa yhtä aikaa

Ravintolassa työskentely on suureksi osaksi monen asian tekemistä lomittain. Saatat ottaa tilausta vastaa, taitella lautasliinaa, ohjata jotakuta naisten huoneeseen ja kaataa lisää vettä. Kun yrität pitää kaikki nämä langat käsissäsi hymyillen samalla, et voi olla huono työntekijä.

3. Opit olemaan ottamatta virheitäsi liian vakavasti

Teet taatusti virheitä ravintolassa työskennellessäsi ja nuo virheet voivat vaikuttaa joko asiakkaaseen tai työkaveriisi. Saatat unohtaa tilauksen tai lisätä annokseen väärän koristeen tai ohjata jonkun väärään pöytään istumaan. Ihmiset voivat suuttua, mutta opit pyytämään anteeksi ja opit myös virheistäsi.

4. Opit ajoissa olemisen ja ahkeran työskentelyn tärkeyden – olipa toimenkuvasi mikä hyvänsä

Tiedät, kuinka stressaavaa se on, kun työkaverit ovat myöhässä – olipa syy heidän herätyskellossaan tai siinä, että heillä oli krapula. Ja jos joku ei tee töitään kunnolla kiireisessä vuorossa, se vaikuttaa sinuunkin. Opit näistä kokemuksista ja yrität työskennellä ahkerasti ja olla ajoissa, jotta asiat sujuisivat sujuvasti.

5. Opit sietokykyä ja kärsivällisyyttä

Ruoka on henkilökohtainen asia. Esimerkiksi tarjoilijana työskennellessäsi kohtaat erilaisia ihmisiä, jotka reagoivat eteensä tuotuihin annoksiin eri tavoin, ja opit sietokykyä ja kärsivällisyyttä. Opit myös tuntemaan empatiaa niitä ihmisiä kohtaan, jotka valmistavat ruokasi ja tarjoilevat sen sinulle päivä toisensa jälkeen.

6. Opit tiimityöskentelyä

Ravintolassa työskentely opettaa ymmärtämään sen, että se todella vaatii kokonaisen tiimin, joka osaa työskennellä yhdessä, jotta asiakkaalle saadaan herkullinen ateria pöytään nopeasti.

Lähde: The Kitchn

Katso, mitä mieltä lapset olivat ravintolaruokailusta!

Lapset ratsaavat Kari Aihisen huippuravintolan 5:37

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja