Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

6 syytä, miksi jokaisen pitäisi työskennellä ravintolassa jossain vaiheessa elämäänsä

Shutterstock
Julkaistu 01.06.2015 21:40

Hannakaisa Taskinen

hannakaisa.taskinen@mtv.fi

The Kitchn -sivuston toimittajat kokosivat oman kokemuksensa perusteella listaa siitä, miksi ravintolassa työskentely edes kerran elämässä kannattaa.

Ravintolassa työskentely opettaa ihmiselle paljon. The Kitchn -sivuston toimittajat kokosivat syitä siihen, miksi ravintolatyöskentely on jokaiselle ihmiselle arvokas kokemus. 

Muun muassa seuraavien syiden vuoksi ravintolassa työskentely edes kerran elämässä kannattaa!

1. Opit tulemaan toimeen epämiellyttävien ihmisten kanssa

Tämä pitää paikkansa, olivatpa kyseessä sitten ihmiset, joiden kanssa työskentelet tai asiakkaat itsessään. Kaikki ihmiset eivät ole mukavia, mutta ravintolassa työskennellessään kaikkien kanssa pitää silti tulla toimeen. Vaikka joku huutaisi sinulle pää punaisena siitä, ettei sinulla ole antaa heille pöytää lauantai-iltana, sinun pitää hymy huulillasi miettiä ratkaisua, vaikka mielesi tekisi huutaa takaisin. 

2. Opit tekemään montaa asiaa yhtä aikaa

Ravintolassa työskentely on suureksi osaksi monen asian tekemistä lomittain. Saatat ottaa tilausta vastaa, taitella lautasliinaa, ohjata jotakuta naisten huoneeseen ja kaataa lisää vettä. Kun yrität pitää kaikki nämä langat käsissäsi hymyillen samalla, et voi olla huono työntekijä.

3. Opit olemaan ottamatta virheitäsi liian vakavasti

Teet taatusti virheitä ravintolassa työskennellessäsi ja nuo virheet voivat vaikuttaa joko asiakkaaseen tai työkaveriisi. Saatat unohtaa tilauksen tai lisätä annokseen väärän koristeen tai ohjata jonkun väärään pöytään istumaan. Ihmiset voivat suuttua, mutta opit pyytämään anteeksi ja opit myös virheistäsi.

4. Opit ajoissa olemisen ja ahkeran työskentelyn tärkeyden – olipa toimenkuvasi mikä hyvänsä

Tiedät, kuinka stressaavaa se on, kun työkaverit ovat myöhässä – olipa syy heidän herätyskellossaan tai siinä, että heillä oli krapula. Ja jos joku ei tee töitään kunnolla kiireisessä vuorossa, se vaikuttaa sinuunkin. Opit näistä kokemuksista ja yrität työskennellä ahkerasti ja olla ajoissa, jotta asiat sujuisivat sujuvasti.

5. Opit sietokykyä ja kärsivällisyyttä

Ruoka on henkilökohtainen asia. Esimerkiksi tarjoilijana työskennellessäsi kohtaat erilaisia ihmisiä, jotka reagoivat eteensä tuotuihin annoksiin eri tavoin, ja opit sietokykyä ja kärsivällisyyttä. Opit myös tuntemaan empatiaa niitä ihmisiä kohtaan, jotka valmistavat ruokasi ja tarjoilevat sen sinulle päivä toisensa jälkeen.

6. Opit tiimityöskentelyä

Ravintolassa työskentely opettaa ymmärtämään sen, että se todella vaatii kokonaisen tiimin, joka osaa työskennellä yhdessä, jotta asiakkaalle saadaan herkullinen ateria pöytään nopeasti.

Lähde: The Kitchn

Katso, mitä mieltä lapset olivat ravintolaruokailusta!

5:37Lapset ratsaavat Kari Aihisen huippuravintolan

Lisää aiheesta:

5 syytä, miksi jokaisen meistä pitäisi työskennellä ravintolassa elämänsä aikanaSeitsemän asiaa, jotka baarimestarit toivoisivat sinun tietävän – nämä kumoavat käsityksesi baaritiskin takana työskentelystäKahvilatyöntekijät listasivat 10 ärsyttävintä tapaa – näihin moni asiakas sortuu huomaamattaanViisi tyypillistä, mutta ärsyttävää tapaa! Älä sorru näihin ravintolassa – ja saat parempaa palvelua5 syytä, miksi jokaisen tulisi työskennellä ravintolassa elämänsä aikana5 syytä, miksi jokaisen pitäisi työskennellä ravintolassa elämänsä aikana
RavintolatMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ravintolat
  • Eilen17:24
    Ruoka

    Pitäisikö tippiä jättää 1 vai 50 euroa? Palkitulta tarjoilijalta selvä mielipide

  • Eilen09:34
    Ruoka

    Marcus, 27, söi neljä pannupihviä lounasbuffetissa – valtava kohu

  • ma07:00
    Ruoka

    Neljän ruokalajin illallinen alle 13 eurolla – Henri Alénin ravintolassa tapahtuu marraskuussa kummia

  • 24.10.18:26
    Ruoka

    Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija 2025: Tässä ovat uudet Suomen mestarit!

  • 23.10.10:15
    Ruoka

    Suomalainen donitsiketju vakavissa vaikeuksissa