580 euron juoma myytiin Alkossa 7 minuutissa loppuun

Shutterstock

Arkadiankadun Alkossa Helsingissä myytiin maanantaina 27.4.2015 erikoiserä huippulaatuista, japanilaista Cask by Cask Karuizawa 1984 Single Malt -viskiä, jonka hinta on liki 600 euroa pulloa kohden.

Makuja.fi otti yhteyttä Alkoon ja selvitti, tekivätkö 580,10 euroa pulloa kohden maksaneet viskit kauppansa. Selvisi, että 24 pullon erikoiserä tyyristä Cask by Cask Karuizawa 1984 Single Malt -viskiä myytiin hetkessä loppuun.

– Kyllä myytiin kaikki seitsemässä minuutissa, yksi pullo per asiakas. Jonossa oli nelisenkymmentä ihmistä, joten valitettavasti kaikille ei tätä tuotetta riittänyt, Alkon tuoteviestintäpäällikkö Taina Vilkuna kertoo.

Myyntiin tulee silloin tällöin arvostettuja harvinaisuuksia

Vilkuna kertoo, että Alko saa myyntiin silloin tällöin maanantaina kaupaksi käyneen harvinaislaatuisen viskin kaltaisia erityisen arvostettuja juomia. Erikoiserien tuotteet ovat usein tyyriitä, ja niitä on tarjolla vain rajoitettu määrä. Tällöin etenkin harrastajat ovat yleensä liikkeellä.

– Pyrimme aina ottamaan tuotteita valikoimaan kysyntää vastaavan määrän, mutta ennustaminen on joskus vaikeaa. Ja tämän tuotteen kohdalla saatavuutta ei ollut enempää, koska tislaamon koko saatavilla oleva tuotanto on enää yksittäisissä tynnyreissä, ja tuotteet ovat kansainvälisesti erittäin kysyttyjä, Vilkuna toteaa.

Alkon tuotteiden – kuten kaikkien muidenkin tuotteiden – hinta määräytyy useamman seikan mukaan. Tämä tarkoittaa sitä, että yksittäisestä pullosta ollaan valmiita pulittamaan satoja euroja.

– Se hinta, millä tuotteet meille tarjotaan, riippuu tietysti kysynnästä ja tarjonnasta ja sitä kautta tuotteen harvinaisuudesta. Yleensä ottaen Alkon hintoja pidetään maltillisina verrattuna yleiseen kansainväliseen hintatasoon näissä arvokkaammissa tuotteissa, Vilkuna kertoo.

Viskipullojen jonottamisesta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja