5 yllättävää faktaa oluesta – näitä et tiennyt!

olut
Shutterstock

Olutta juodaan ympäri maailmaa ja tästä syystä tuttu juoma kätkee useita yllättäviä faktoja. Tiesitkö näitä?

1. Tyhjän oluttuopin pelko

Jos tyhjä tuoppi kauhistuttaa, saatat tietämättäsi kärsiä cenosillicaphobiasta eli tyhjän olutlasin pelosta. Tällä fobialla onkin hyvä perustella selittämätöntä tarvetta käydä hakemassa lisää juotavaa lasiisi.

2. Outo espanjalainen rutiini

Hiero olutlasin pohjaa pyörivin liikkein baarissa tai pöydän ääressä ja kolauta se pöytään. Tee tämä sanottuasi ensin "Salud", mutta ennen kuin otat ensimmäisen huikkasi. Tämä rutiini on espanjalaisille tuttu.

3. Maailman vahvin olut 

Maailman vahvin olut, Snake Venom, sisältää alkoholia 67,5 prosenttia.

4. Babyloniassa oli pakko juoda olutta

Yksi maailman vanhimmista tiedetyistä laista liittyi olueen. Babylonialainen kuningas Hummurabi määräsi, että jokaisen ihmisen tuli juoda päivittäin tietty määrä olutta sosiaalisesta statuksesta riippuen. Lisäksi Hummurabi käski hukuttaa naiset, jotka tarjosivat huonoa olutta.

5. Maailman kallein olut 

Maailman kallein olut, Vielle Bon Secours, maksaa 1 000 dollaria pullolta eli noin 744 euroa. Olut on niin kallis, että sitä myydään vain Bierdrome-nimisessä baarissa Lontoossa.

***


Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja