5 yllättävää faktaa avokadosta: Nopeuta kypsymistä ja korvaa voi!

Avokado on tunnettu terveyshyödyistään, mutta mitä muuta tähän herkulliseen hedelmään liittyy? Lue!

Saatoit ehkä tietää, että avokadot ovat terveellisiä, sillä ne sisältävät runsaasti hyviä rasvoja sekä roppakaupalla ravintoaineita. Avokadon monipuolisuus ulottuu kuitenkin vielä pidemmälle.

1. Avokadossa on enemmän kaliumia kuin banaanissa

Yhdessä avokadossa on 975 milligrammaa kaliumia, kun taas runsaasta kaliumpitoisuudestaan tunnetussa banaanissa on vain puolet siitä – 487 milligrammaa, jos kyseessä on iso banaani.

2. Avokadot kypsyvät nopeammin, jos vierellä on banaani tai omena

Banaaneista vapautuu etyleeniä, joka nopeuttaa hedelmien kypsymistä. Voitkin saada avokadosi kypsymään nopeammin, kun suljet sen paperipussiin banaanin – tai omenan – kanssa.

3. Avokadossa on paljon proteiinia

Yhdessä avokadossa on neljä grammaa proteiinia, mikä tekee siitä yhden runsasproteiinisimmista hedelmistä. Ja vaikka avokadoissa ei ole ihan kaikkia aminohappoja, joita tarvitaan kehon proteiininmuodostuksessa, siinä on kuitenkin 18 tärkeintä. Lisäksi kaikki avokadosta saatavat proteiinit tulevat kehosi käyttöön, toisin kuin lihasta saatava proteiinit.

4. Voit käyttää avokadoa voin sijaan joissain resepteissä

Avokadon kermainen koostumus ja sen sisältämät hyvät rasvat tekevät siitä yllättävän hyvän korvikkeen voille. Oikeassa suhteessa käytettynä saat lempiresepteistäsi terveellisimpiä  – korvaa noin puolet reseptin voimäärästä avokadolla.

5. Sinun ei tarvitse syödä niitä hyötyäksesi niistä

Voit käyttää avokadoa myös kauneudenhoidossa. Hedelmän antioksidantit, aminohapot ja eteeriset öljyt auttavat korjaamaan vaurioituneita hiuksia, kosteuttamaan kuivaa ihoa, hoitamaan auringonpolttamia ja jopa vähentämään ryppyjä. Kokeile kosteuttaa ihoasi levittämällä muussattua avokadoa vartalollesi – jätä hautumaan 10–15 minuutiksi ja huuhtele pois. Tai sekoita avokadosta, hunajasta ja jogurtista hemmotteleva tee-se-itse-naamio kasvoillesi.

Lähde: Huffington Post

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja