5 yllättävää faktaa avokadosta: Nopeuta kypsymistä ja korvaa voi!

Avokado on tunnettu terveyshyödyistään, mutta mitä muuta tähän herkulliseen hedelmään liittyy? Lue!

Saatoit ehkä tietää, että avokadot ovat terveellisiä, sillä ne sisältävät runsaasti hyviä rasvoja sekä roppakaupalla ravintoaineita. Avokadon monipuolisuus ulottuu kuitenkin vielä pidemmälle.

1. Avokadossa on enemmän kaliumia kuin banaanissa

Yhdessä avokadossa on 975 milligrammaa kaliumia, kun taas runsaasta kaliumpitoisuudestaan tunnetussa banaanissa on vain puolet siitä – 487 milligrammaa, jos kyseessä on iso banaani.

2. Avokadot kypsyvät nopeammin, jos vierellä on banaani tai omena

Banaaneista vapautuu etyleeniä, joka nopeuttaa hedelmien kypsymistä. Voitkin saada avokadosi kypsymään nopeammin, kun suljet sen paperipussiin banaanin – tai omenan – kanssa.

3. Avokadossa on paljon proteiinia

Yhdessä avokadossa on neljä grammaa proteiinia, mikä tekee siitä yhden runsasproteiinisimmista hedelmistä. Ja vaikka avokadoissa ei ole ihan kaikkia aminohappoja, joita tarvitaan kehon proteiininmuodostuksessa, siinä on kuitenkin 18 tärkeintä. Lisäksi kaikki avokadosta saatavat proteiinit tulevat kehosi käyttöön, toisin kuin lihasta saatava proteiinit.

4. Voit käyttää avokadoa voin sijaan joissain resepteissä

Avokadon kermainen koostumus ja sen sisältämät hyvät rasvat tekevät siitä yllättävän hyvän korvikkeen voille. Oikeassa suhteessa käytettynä saat lempiresepteistäsi terveellisimpiä  – korvaa noin puolet reseptin voimäärästä avokadolla.

5. Sinun ei tarvitse syödä niitä hyötyäksesi niistä

Voit käyttää avokadoa myös kauneudenhoidossa. Hedelmän antioksidantit, aminohapot ja eteeriset öljyt auttavat korjaamaan vaurioituneita hiuksia, kosteuttamaan kuivaa ihoa, hoitamaan auringonpolttamia ja jopa vähentämään ryppyjä. Kokeile kosteuttaa ihoasi levittämällä muussattua avokadoa vartalollesi – jätä hautumaan 10–15 minuutiksi ja huuhtele pois. Tai sekoita avokadosta, hunajasta ja jogurtista hemmotteleva tee-se-itse-naamio kasvoillesi.

Lähde: Huffington Post

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!