5 yleistä keittiömokaa – ethän sorru näihin?

pihvit
Shutterstock

Omiin rutiineihin keittiössä ja ruoanlaitossa kannattaa kiinnittää huomiota. Kun toimit organisoidusti, tulee ruoanlaitosta mukavampaa ja helpompaa. Myös lompakko kiittää. 

Toimitko sinä keittiössä loogisesti, vai sorrutko näihin The Daily Mealin listaamiin yleisiin mokiin?

Käytä ruoantähteet hyödyksi

Ruoan heittäminen roskiin on merkittävä ongelma, joka tyhjentää monen suomalaisen lompakkoa turhaan joka kuukausi. Älä unohda raaka-aineita pilaantumaan jääkaapin perukoille, vaan tee jääkaappiratsia tasaisin väliajoin.

Käytä hyväksesi myös aterioiden tähteet lämmittämällä ne mikrossa tai uunissa tai jalostamalla uudeksi ateriaksi.

Älä laita paistinpannua liian täyteen

Paistinpannua ei kannata koskaan täyttää reunojaan myöten, sillä pannu jäähtyy suuresta määrästä ruokaa. Se taas johtaa ruoan höyrystymiseen ennemmin kuin ruskistumiseen.

Esimerkiksi pihvien paiston kohdalla on erityisen tärkeää, että pannu pysyy riittävän kuumana. 

Anna lihan vetäytyä

Kiireessä on helppo leikata liha suoraan uunista pannusta tulon jälkeen. Se ei koskaan kannata. Anna lihan vetäytyä aina folion alla paistamisen jälkeen. Vetäytyessään liha mureutuu. Vetäytyminen auttaa myös pitämään lihasnesteet lihan sisällä. 

Huolehdi hygieniasta

Pidä huoli keittiöhygieniasta käyttämällä raa’alle lihalle ja kalalle eri leikkuulautaa kuin muille pilkottaville ruoille, kuten vihanneksille ja leivälle. Pidä myös huoli, että peset veitsen ja leikkuulaudan heti, kun olet käsitellyt sillä raakaa lihaa tai kalaa.

Pidä keittiöntasot muutenkin puhtaana, sillä hygieenisyys keittiössä on erityisen tärkeää. 

Anna pannun lämmetä rauhassa

Älä heitä jauhelihaa tai muutakaan ruokaa kylmälle paistinpannulle, vaan odota, että pannu on lämmennyt kunnolla.  

Lähde: thedailymeal

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.