5 vinkkiä: Näin säästät rahaa ravintolassa

Kun oikeat asiat ottaa huomioon, voi edulliseen hintaan ruokailla usein myös hienommissa ravintoloissa.

On tärkeää pitää mielessä, että ravintolat ovat liikeyrityksiä, eivätkä hyväntekeväisyysjärjestöjä. Oikeilla vinkeillä jokainen voi kuitenkin säästää ravintolalaskussa olematta epäkohtelias.

1. Tarkkaile tarjouksia

Useat ravintolat tarjoavat erilaisia menutarjouksia tai erityisen edullisia ruoka-annoksia säännöllisin väliajoin. Kiinnitä huomiota tarjouksiin menussa tai tutustu jo etukäteen ravintolan nettisivuihin tarjousten toivossa ja voit säästää pitkän pennin valitsemalla tarjousaterian.

2. Kysy henkilökunnalta

Kannattaa pitää mielessä myös se, että tarjoilijalta voi aina kysyä suositusten lisäksi edullisista annoksista. Tarjoilijat ovat hyvin perillä ruokalistoista ja suosittelevat mielellään myös edullisempia annoksia tarpeen niin vaatiessa.

3. Osta lahjakortteja

Netissä on tänä päivänä paljon lahjakorttikampanjoita, joiden kautta illallisen voi saada erityisen edulliseen hintaan siksi, että illallisia myydään kerralla valtava määrä. Bongailemalla lahjakortteja illallisen ajankohdan saattaa joutua lyömään lukkoon jo hyvissä ajoin, mutta parhaimmillaan illalliskustannuksissa voi säästää erilaisten kimppadiilien kautta pitkän pennin.

4. Juo vettä

Jos budjetti on tiukka, kannattaa suosiolla panostaa juomien sijaan ruokiin. Juomat nostavat usein laskun loppusummaa yllättäen. Kun tavoitteena on säästäminen, voi vettä juomalla säästää yllättävän paljon rahaa.

5. Suunnittele ruokailu etukäteen

Säästäminen on kaikkein helpointa silloin, kun kulut on suunniteltu jo etukäteen. Jos ravintolaruoka on oma intohimo, voi ruokakuluissa olla mahdollista säästää luopumalla vaikkapa jälkiruoasta – ja käymällä silti säännöllisesti ulkona syömässä.

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja