5 vinkkiä: Näin käytät tofua uusilla tavoilla!

grillatut tofuvartaat
Tofu maistuu grillattunakin! Shutterstock

Tofu on monipuolinen, ravintorikas ja kätevä ruoka-aine, mutta mietitkö koskaan, mitä tekisit ylijääneillä tofu-paloilla?

Tofua kannattaa aina olla jääkaapissa. Monipuolisuutensa vuoksi se on kätevä apu erilaisissa resepteissä. On kuitenkin liiankin helppoa jumittua käyttämään tofua aina samoilla tavoilla, kuten vaikkapa wokki-ruoissa.

Kokeile näitä viittä keinoa käyttää tofua hyödyksi ruoanlaitossa.

1. Jälkiruoissa

Yllättävää kyllä, silkkinen tofu toimii täydellisesti jälkiruoissa! Sen pehmeä ja täyteläinen koostumus on omiaan esimerkiksi juustokakkuun, suklaamousseen, vanukkaaseen ja jopa jäätelöön.

2. Kananmunan korvikkeena

Onko kenno tyhjillään? Ei hätää. Olitpa vegaani tai et, harkitse kananmunien korvaamista tofulla seuraavan kerran, kun teet kokkelia, frittataa tai quichea.

3. Smoothie-juomiin

Viileällä smoothie-juomalla on mukava aloittaa keäspäivä. Sekoita smoothien joukkoon proteiinirikasta silkkistä tofua, jolloin juomastasi tulee paksumpi, täyteläisempi ja entistä täyttävämpi.

4. Dippeihin

Silkkinen tofu toimii hyvänä lisänä, kun haluat tehdä dippikastikkeesta täyteläisemmän ilman monien maitopohjaisten dippien raskasta koostumusta.

5. Grilliin

Kesä on grillikausi, eikä ole mitään syytä, mikset voisi grillata tofuakin. Kiinteä tofu on paras valinta. Grillaa koko tofukuutio tai pilko se pienemmiksi paloiksi ja grillaa vartaassa kasvisten kanssa.

Lähde: The Kitchn

Makuja.fi – tykkää meistä Facebookissa ja seuraa Instagramissa!

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja