5 tuttua ruokaa: Älä lämmitä näitä mikrossa!

pizza (1)
Pizza kannattaa uudelleenlämmittää pannulla mikron sijaan. Shutterstock

Mikroaaltouuni on usein se kätevin väline ruoan uudelleenlämmittämiseen, mutta aina se ei kuitenkaan takaa parasta lopputulosta.

Ruokasivusto Foodnetwork.com listasi ruoat, joita ei koskaan kannattaisi uudelleenlämmittää mikrossa. Ruokien maku ja rakenne voi nimittäin kärsiä.

1. Pataruoat ja laatikot

Lisää hieman vettä pataruokaan tai laatikkoon ennen uudelleenlämmitystä. Näin ruoka ei pääse kuivumaan. Peitä vuoka vielä foliolla ja lämmitä 200-asteisessa uunissa, kunnes ruoka on kokonaan lämmennyt. Muista tarkistaa ruoan lämpötila vuoan keskeltä, josta ruoka jää usein haaleaksi!

2. Pizza

Pizzasta tulee vetistä ja löllöä, jos lämmität sen mikrossa. Jos haluat lämmittää useamman pizzapalan kerrallaan, suorita lämmitys 200-asteisessa uunissa, kunnes juusto on jälleen sulanut. Jos kyse on yhdestä tai kahdesta pizzapalasta, voit lämmittää ne paistinpannulla ilman rasvaa.

3. Pasta ja nuudelit

Spagetin ja nuudelit voi uudelleenlämmittää sellaisenaan kiehuvassa vedessä kattilassa, 30-45 sekunnin ajan.

Pasta, joka on öljy- tai kermapohjaisessa kastikkeessa vaatii hieman tarkempaa lämmitystyötä. Jos kastike pääsee kuumenemaan liikaa, vaarana on rasvan tai kerman erottuminen ja ruoasta tulee todella öljyisää. Tällainen pasta kannattaakin lämmittää pannulla alhaisessa lämpötilassa, koko ajan sekottaen.

Tomaattipohjaisella kastikkeella höystetyn pastan voi niin ikään lämmittää pannulla. Joukkoon voi myös lisätä hiukan vettä, jos kastikkeesta on haihtunut liikaa nestettä.

4. Pihvi

Pihvi ei ainakaan parane uudelleenlämmittämällä, mutta jos haluat välttämättä tehdä niin, älä tee sitä mikrossa. Leikkaa pihvi pienemmiksi paloiksi ja paista pannulla miedolla lämmöllä pienessä määrässä rasvaa. 

5. Ranskalaiset

Ranskanperunoita on haastavaa uudelleelämmittää ilman, että ne menettäisivät rapean koostumuksensa ja hyvän makunsa. Vältä siis mikroa ja paista ranskalaiset uudelleen kuumalla pannulla pienessä määrässä öljyä. Kuivaa paiston jälkeen ylimääräinen öljy perunoista esimerkiksi talouspaperilla.

Lähde: Foodnetwork

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja