5 ruokauskomusta murrettiin – älä sorru yleiseen alkoholivirheeseen

Kun ruokaan lisätään alkoholijuomaa, ajatellaan tavallisesti, että itse ruokalajissa ei ole alkoholia tarjoiluvaiheessa. Lue totuus tästä ja 5 muusta ruokamyytistä!

The Daily Meal -sivusto listasi tuttuja ruokamyyttejä, jotka eivät pidäkään paikkaansa.

Myytti: Alkoholi haihtuu keittämällä

Tiettyihin ruokiin lisätään alkoholia siinä uskossa, että alkoholi haihtuu välittömästi sen jälkeen kun keitos on riittävän kuumaa. On kuitenkin hyvä pitää mielessä, että alkoholin haihtuminen vaatii aina sekä tietyn keittoajan että riittävän lämpötilan. Tästä syystä ei kannata täysin luottaa siihen, että alkoholi on täysin haihtunut ruoasta – ainakaan ihan hetkessä.

Myytti: Suola saa veden kiehumaan nopeammin

Myytti siitä, että suola saisi veden kiehumaan nopeammin, ei pidä paikkaansa. Todellisuudessa suola nostaa veden kiehumispistettä, eli jos vesi on tarkoitus saada kiehumaan mahdollisimman nopeasti, ei siihen kannata lisätä suolaa – vaikkakin ero suolatun ja suolaamattoman veden kiehumispisteissä on vain hienoinen.

Myytti: Kuuma lämpötila takaa sen, että liha on mehukasta

Sanotaan, että kun lihan kypsentää mahdollisimman kuumassa lämpötilassa, palavat sen pinnat kiinni, jolloin mehukkuus säilyy parhaiten. Ajalla on kuitenkin paljon tekemistä sen kanssa, pitääkö tämä myytti paikkansa, sillä vaikka lihan kypsentää kuinka kuumassa lämpötilassa tahansa, muuttuu se kuivaksi, jos kypsennystä jatkaa liian pitkään.

Myytti: Pasta täytyy keittää runsaassa vedessä

Uskotaan, että pasta on tärkeää keittää mahdollisimman runsaassa vedessä, jotta siitä ei tule tahmaista. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa, sillä pastasta ei tule tahmaista, jos sen keitossa on käytetty niin paljon vettä, kuin se keittämisen aikana imee. Tahmatonta pastaa voi siis keittää myös siten, että kattilaan ei keittämisen jälkeen jää juurikaan vettä.

Myytti: Raa'at vihannekset ovat ravintorikkaimpia

Uskotaan, että raa'at vihannekset ovat kaikkein ravintorikkaimpia, sillä kypsennys kadottaa vihanneksista ravinteet. Tämä ei pidä kuitenkaan aina paikkaansa, sillä tietyt vitamiinit ja kivennäisaineet imeytyvät helpommin kypsennetystä ruoasta.

Myytti: Kaikki suola on samanlaista

Tämä myytti ei pidä paikkaansa, sillä eri suoloissa voi olla mittaviakin eroja. Jos reseptissä neuvotaan käyttämään tietynlaista suolaa, kannattaa ottaa selvää, millaisia ominaisuuksia suolalta nimenomaisessa reseptissä haetaan.

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja