Mainos

5 ruokaa, jotka sisältävät enemmän proteiinia kuin kananmuna

Kananmuna on erinomainen proteiininlähde, joka sopii hyvin esimerkiksi aamiaiselle antamaan kylläisyydentunnetta. Jos kaipaat vaihtelua ruokavalioosi, mutta haluat kuitenkin syödä proteiinipitoisesti, kokeile näitä ruokia!

Yksi kananmuna sisältää koosta riippuen noin 7–9 grammaa proteiinia. Proteiinia löytyy kuitenkin lukuisista muistakin lähteistä. Women’s Health listasi ruokia, jotka sisältävät proteiinia joko saman verran tai jopa enemmän kuin yksi kananmuna – ja nyt ei puhuta lihasta tai kalasta.

Kuivattu spirulina

Kala ei ole ainoa merestä nouseva proteiinipitoinen herkku. Myös spirulinassa on runsaasti proteiinia. Vain kaksi ruokalusikallista kuivattua spirulinalevää sisältää jopa kahdeksan grammaa proteiinia.

Paahdetut soijapavut

Rapeat, paahdetut soijapavut, joita on helppo napostella vaikka välipalaksi, sisältävät proteiinia reilusti. Puoli desiä soijapapuja sisältää noin 15 grammaa proteiinia, minkä lisäksi pavuissa on kuitua ja kaliumia.

Kreikkalainen jogurtti

Maustamaton, kreikkalainen jogurtti sisältää runsaasti proteiinia. 2,5 desilitran annos jogurttia sisältää noin 10 grammaa proteiinia, joten jogurtti on hyvä vaihtoehto esimerkiksi välipalaksi syötäväksi marjojen kanssa.

Kurpitsansiemenet

Kurpitsansiemenet tunnetaan erityisesti niiden sisältämästä magnesiumista, mutta ne ovat myös hyvä proteiininlähde. Reilu puoli desiä kurpitsansiemeniä sisältää 10 grammaa proteiinia. Lisää kurpitsansiemeniä esimerkiksi salaatin päälle. 

Juusto

30 grammaa juustoa sisältää noin 10 grammaa proteiinia. Annoskokojen kanssa on kuitenkin syytä olla tarkkana. Rasvapitoisuutensa vuoksi juustoa kannattaa syödä vain kohtuullisesti, eli ei liian suuria määriä. 

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja