Kananmunilla ei ole hyvä maine, ja ne yhdistetään usein pelkästään korkeaan kolesteroliin. Kananmunilla on kuitenkin myös monia terveyttä edistäviä vaikutuksia.
Syöpäriski pienenee
Kananmunien antioksidantit voivat pienentää riskiä sairastua syöpään tai sydänsairauksiin vuonna 2011 tehdyn tutkimuksen mukaan. Vaikka kananmunien kypsentäminen vähentää munissa olevien antioksidanttien määrää, on tutkijoiden mukaan munissa silti kypsentämisenkin jälkeen yhtä paljon antioksidantteja kuin esimerkiksi omenissa.
Verenpaine laskee
Kananmunien syönti saattaa laskea myös verenpainetta. Tutkimus vuodelta 2009 esittää, että kananmunien proteiini laskee verenpainetta samaan tapaan kuin ACE:n (angiotensiinikonvertaasin) estäjät, joka ovat yksi kohonneen verenpaineen hoidon peruslääkeryhmistä. Alentunut verenpaine taas muun muassa pienentää riskiä sairastua sydäntauteihin.
Sikiön kehitys edistyy
Kananmunat kuuluvat ehdottomasti raskaana olevan naisen ruokavalioon. Tämä johtuu siitä, että munissa on paljon koliinia, ravintoainetta, jota tarvitaan muun muassa sikiön aivojen kehitykseen.
On myös löydetty siitä, että koliinin lisäys raskausaikana vähentää lapsen riskiä saada tulevaisuudessa mielenterveydellisiä häiriöitä. Lisäksi koliinin on pienentävän lapsen riskiä saada Downin syndrooma tai sairastua dementiaan.
