5 asiaa, jotka tapahtuvat, kun alat syödä päivittäin sitruunaa

Sitruuna
Sitruunan lisääminen ruokavalioon voi vaikuttaa terveyteen suotuisasti. Colourbox

Tiesitkö, että sitruuna voi tehostaa laihtumista ja virkistää samaan tapaan kuin kahvi?

Kirpsakka vitamiinipommi, sitruuna, kannattaisi lukuisten terveysvaikutustensa vuoksi ottaa osaksi ruokavaliota. Popsugar-sivusto listasi hyötyjä, joita sitruunoita syömällä voi onnistua saavuttamaan.

Laihdut helpommin

Sitruuna sisältää pektiiniksi kutsuttua ravintokuitua, jonka on todettu edistävän laihtumista. Kuuluisa amerikkalaislääkäri tohtori Oz peräänkuuluttaa sitruunan laihtumista edistäviä vaikutuksia. Arvostettu lääkäri suosittelee tästä syystä juomaan sitruunamehusta ja pellavansiemenistä valmistettua mehua, mikäli kehon luontaisten toimintojen toivoo nopeutuvan.

Virkistyt

Terveellisempi vaihtoehto kahville on sitruunajuoma, jossa esimerkiksi C-vitamiinia on hurjasti. Kuumasta vedestä ja tuoreesta sitruunamehusta valmistettu juoma on vitamiinipommi, joka virkistää ja piristää – ilman kofeiinia.

Kehosi pH-arvo tasoittuu

Vaikka sitruunat ovat happamia, on niillä erityisen suotuisia vaikutuksia kehon pH-tasapainoon. Mikäli kärsii ongelmista, jotka juontavat juurensa pH-ongelmiin, voi sitruunan lisäämisestä ruokavalioon olla yllättävää apua.

Kurkkukipu helpottuu

Jos kurkku on kipeä, niin klassisesta sitruunamehun ja hunajan yhdistävästä juomasta voi saada helpotusta ikäviin tuntemuksiin.

Voit suojautua syövältä?

Useammissa tutkimuksissa on saatu viitteitä siitä, että sitruunasta voi olla apua jopa syöpäriskin alentamisessa. Tutkimustulokset perustuvat siihen, että tietyt sitruunan sisältämät ainesosat suojaavat soluja vaurioilta ja muutoksilta.

Lähde: Popsugar

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja