5 asiaa, jotka tapahtuvat, kun alat juoda enemmän vettä

vesilasi
Vettä pitäisi muistaa juoda muulloinkin kuin vain ruoan yhteydessä. Shutterstock

Veden juomisen tärkeydestä muistutetaan usein, mutta silti moni unohtaa vesipullon kotiin tai huhkii työpäivän ilman riittävää nesteytystä.  

Oletko juonut riittävästi vettä viime päivinä? Jos et, on aika skarpata. Shape.com listasi asioita, jotka tapahtuvat kehollesi, kun lisäät vedenjuontia.

1. Syöt vähemmän

Veden juominen saattaa olla tehokkaaksi avuksi painonhallinnassa. Vesi pitää aineenvaihdunnan käynnissä ja täyttää fyysisesti vatsaa. Siksi esimerkiksi lasillinen ennen ateriaa saattaa saada sinut syömään vähemmän itse ruokaa.

2. Jaksat liikkua enemmän

Vesi auttaa happea kulkeutumaan elimistössäsi, joten se antaa myös hyvää energiaa liikkumiseen. Pidä huoli, että juot vettä riittävästi liikunnan aikana ja että tankkaat sitä jo etukäteen, kun tiedossa on rankka treeni.

3. Tunnet itsesi turvonneeksi, mutta vain aluksi

Jos lisäät veden juomista nopeasti, saatat aluksi tuntea itsesi hyvinkin täydeksi ja turvonneeksi. Tilanne kuitenkin tasapainottuu ajan kanssa, joten älä huolestu. Turvonneen olon välttämiseksi aloita kuitenkin veden juomisen lisääminen asteittain.

4. Ihosi loistaa

Vedenjuonti vaikuttaa myös ihon kuntoon ja saattaa auttaa esimerkiksi pääsemään eroon suolaisen ruoan aiheuttamista ikävistä silmäpusseista. Jos siis suolan aiheuttama turvotus vaivaa, juo vettä. 

5. Laihdut

Kun aineenvaihdunta pelittää, liikut säännöllisesti ja syöt vähemmän, saattaa vyötäröltä karista muutama kiloa ennen kuin huomaatkaan. Muista siis ottaa vesipullo mukaasi seuraavan kerran, kun lähdet asioille useammaksi tunniksi!

Lähde: Shape

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.