5 ärsyttävintä käytösmokaa baaritiskillä – älä tee näin!

Oletko koskaan tullut ajatelleeksi kuinka oikeastaan baaritiskillä käyttäydyt? Muuta tapojasi ja saat parempaa palvelua - nopeammin!

Baarissa tulisi muistaa samat käyttäytymissäännöt kuin ravintolassa asioidessakin. Mitäpä jos siis ottaisit tänä viikonloppuna käyttöön baarietiketin? Nämä ovat viisi yleisintä virhettä baarikäyttäytymisessä. Vältä nämä etikettivirheet ja selviydy baarireissusta kerrankin tyylillä!

1. Rahojen heiluttelu

Kukaan ei pidä siitä, että joutuu odottelemaan kauan juomaansa baaritiskillä. Mutta setelin heiluttelu baarimikon nenän edessä tuskin auttaa sinua saamaan palvelua yhtään sen nopeammin. Päinvastoin, rahojen heiluttelu saattaa näyttäytyä baarimikon silmiin niin epämiellyttävänä käytöksenä, että palvelun saaminen hidastuu entisestään.

2. Sormien napsuttelu

Sormien napsuttelu on alentava ja ylimielinen tapa yrittää saada kiinnitettyä baarimikon tai tarjoilijan huomio itseensä. Mikäli palvelu on hidasta, johtuu se 99 prosenttisesti siitä että työntekijöillä on kiire, eikä siitä, etteivät he huomaisi sinua. Ennen vanhaan palvelijoita saattoi kenties juoksuttaa sormien napsuttelulla, mutta nykypäivänä se on yksinkertaisesti huonoa käytöstä.

3. Kyynerpäätaktiikan käyttö

Ruuhkaisessa ja täydessä baarissa saattaa olla epämukavaa ja ahdasta, mutta käytöstavat tulisi muistaa tungoksessakin. Kulkiessasi täpötäyden baarin läpi, tai odottaessasi palvelua baaritiskin edessä ihmisjoukossa, ei ole kiellettyä pyytää anteeksi jos vahingossa tönäiset vieressä seisovaa kanssaihmistä.

Tietty ihmistyyppi käyttää kyynerpäitä puskeakseen itsensä ihmisjoukon halki baaritiskille tai baarin toiselle puolelle. Vältä sinä fiksumpana tämänsorttista aggressiivista puskemista, sillä kyynerpäätaktiikan käyttö baarissa ei ole ikinä tyylikäs toimintatapa. Saatat jopa oikeasti satuttaa jotakuta.

4. Päättämättömyys baaritiskillä

Mieti mitä haluat baarimikolta tilata jo samalla kun jonotat vuoroasi tiskille. Mikään ei nimittäin ole ärsyttävämpää kuin se, että rupeat miettimään tilaustasi vasta baaritiskillä, ja hidastutat näin koko jonon etenemistä. Myöskään tilausten muuttaminen siinä vaiheessa, kun baarimikko on jo aloittanut drinkkien tekemisen, ei ole kovin mukavaa käytöstä. Oikean juoman valinta ei ole maailman tärkein päätös, siksi juomavalinnan veivaaminen edestakaisin on naurettavaa. Tee siis palvelus kaikille, ja päätä nopeasti mitä tilaat!

5. Baarituolin käyttö vaatteiden säilytyspaikkana

Tämä ohje tulisi muistaa ainakin täpötäydessä ja ruuhkaisessa baarissa. Tuolit ovat istumista varten, henkarit, naulakot ja narikka puolestaan ulkovaatteiden säilytystä varten. Älä siis hamstraa itsellesi montaa tuolia, jos käytät istumiseen vain yhtä. Pidä käsilaukkusi sylissäsi ja aseta takkisi oman tuolisi selkänojalle, tai vie se naulakkoon roikkumaan. Näin vapautat viereisen tuolisi toisen, seisomisesta väsyneen asiakkaan käyttöön.

Lähde: Huffington Post

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja