5 aamiaisvinkkiä: Nämä jokaisen kotikokin kannattaisi tietää

granola
Shutterstock

Jos aamiaisen valmistus ei ole paras puolesi, älä huoli. Opettele kätevät aamiasvinkit ja aamun ensimmäinen ateriasi voi monipuolistua kertaheitolla!

Koostuuko aamiaisesi muroista tai paahtoleivästä? Aamiainen on päivän tärkein ateria, joten älä tyydy mihin tahansa sapuskaan päivän ensimmäisellä aterialla.

Kehitä aamiaistaitojasi ja opettele juuri sinulle sopivat tavat valmistaa vaikkapa pekonia tai aamupuuro! Säästät aikaakin aamuisin, kun tiedät, mitä teet ja teet sen kunnolla.

1. Valmista pekonia missä tahansa, miten tahansa

Perinteiseen aamiaiseen kuuluu monen kohdalla pekoni. Älä jumitu vain yhteen valmistustapaan, sillä pekonia voit valmistaa niin hellalla kuin mikrossakin. Uunissa puolestaan valmistat monen monta siivua kerralla vaikkapa brunssia varten. Valitse jokaiselle aamulle sopivin tapa.

2. Valmista puuroa yön aikana

Kaurapuuro on myös yksi perinteisimmistä aamupaloista, onhan tuo proteiini- ja kuitupitoinen herkku myös yksi terveellisimmistä valinnoista. Jos perinteinen lämmin puuro kyllästyttää, valmista yön aikana tuorepuuro: hiutaleet tai leseet ja muut ainekset voit laittaa jo illalla nesteeseen, kuten jogurttiin, turpoamaan. Aamulla joukkoon voi sekoittaa vielä tuoreita hedelmänpaloja tai marjoja ja puuro on valmis.

3. Opettele oikeat munaniksit

Kananmuna on yksi helpoimmista proteiinipommeista, joita aamiaisella voi nauttia. Haluatko nauttia kananmunan esimerkiksi kokkelina? Tee näin: riko muna mikronkestävään mukiin mausteiden kera ja sekoita ja kypsennä mikrossa noin minuutin – kunnes kokkeli on kiinteää. VINKKI:  Jos syöt joka aamu keitetyn kananmunan, kannattaa koko viikon munat keittää kerralla.

4. Valmista itse oma granolasekoituksesi

Unohda kaupan valmiit myslisekoitukset. Kehittele oma granolareseptisi ja tiedät tarkalleen, mitä ainesosia sekoituksessasi on. KOKEILE MYÖS TÄTÄ RESEPTIÄ:  Kauragranola

5. Opettele kunnolla yksi viikonloppujen herkku

Kun osaat tehdä perusaamiaisen haluamallasi tavalla, opettele jokin täydellinen viikonlopun luksusherkku: amerikkalaiset pannukakut, vohvelit tai vaikkapa köyhät ritarit

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat