5 aamiaisvinkkiä: Nämä jokaisen kotikokin kannattaisi tietää
Jos aamiaisen valmistus ei ole paras puolesi, älä huoli. Opettele kätevät aamiasvinkit ja aamun ensimmäinen ateriasi voi monipuolistua kertaheitolla!
Koostuuko aamiaisesi muroista tai paahtoleivästä? Aamiainen on päivän tärkein ateria, joten älä tyydy mihin tahansa sapuskaan päivän ensimmäisellä aterialla.
Kehitä aamiaistaitojasi ja opettele juuri sinulle sopivat tavat valmistaa vaikkapa pekonia tai aamupuuro! Säästät aikaakin aamuisin, kun tiedät, mitä teet ja teet sen kunnolla.
1. Valmista pekonia missä tahansa, miten tahansa
Perinteiseen aamiaiseen kuuluu monen kohdalla pekoni. Älä jumitu vain yhteen valmistustapaan, sillä pekonia voit valmistaa niin hellalla kuin mikrossakin. Uunissa puolestaan valmistat monen monta siivua kerralla vaikkapa brunssia varten. Valitse jokaiselle aamulle sopivin tapa.
2. Valmista puuroa yön aikana
Kaurapuuro on myös yksi perinteisimmistä aamupaloista, onhan tuo proteiini- ja kuitupitoinen herkku myös yksi terveellisimmistä valinnoista. Jos perinteinen lämmin puuro kyllästyttää, valmista yön aikana tuorepuuro: hiutaleet tai leseet ja muut ainekset voit laittaa jo illalla nesteeseen, kuten jogurttiin, turpoamaan. Aamulla joukkoon voi sekoittaa vielä tuoreita hedelmänpaloja tai marjoja ja puuro on valmis.
KATSO RESEPTI: Suklainen avokadotuorepuuro
3. Opettele oikeat munaniksit
Kananmuna on yksi helpoimmista proteiinipommeista, joita aamiaisella voi nauttia. Haluatko nauttia kananmunan esimerkiksi kokkelina? Tee näin: riko muna mikronkestävään mukiin mausteiden kera ja sekoita ja kypsennä mikrossa noin minuutin – kunnes kokkeli on kiinteää. VINKKI: Jos syöt joka aamu keitetyn kananmunan, kannattaa koko viikon munat keittää kerralla.
LUE MYÖS: Kokkaamo: Unohda vanhat munavinkit! Näppärä niksi mullistaa aamiaisesi
4. Valmista itse oma granolasekoituksesi
Unohda kaupan valmiit myslisekoitukset. Kehittele oma granolareseptisi ja tiedät tarkalleen, mitä ainesosia sekoituksessasi on. KOKEILE MYÖS TÄTÄ RESEPTIÄ: Kauragranola
5. Opettele kunnolla yksi viikonloppujen herkku
Kun osaat tehdä perusaamiaisen haluamallasi tavalla, opettele jokin täydellinen viikonlopun luksusherkku: amerikkalaiset pannukakut, vohvelit tai vaikkapa köyhät ritarit.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan