4 vinkkiä: Näin valmistuu terveellisempi lasagne
Maistuisiko vähäkalorisempi lasagne? Kokeile näitä vinkkejä!
Lasagne on suosittu ruokalaji, mutta sen juustoinen herkullisuus kostautuu helposti kilokaloreina. Muutamalla pienellä vaihdoksella saat kuitenkin karsittua kilokaloreita herkkuruoastasi säilyttäen silti sen maukkaan maun!
1. Vaihda täysjyvään
Vaihda käyttämäsi lasagnelevyt täysjyväisiin versioihin. Näin lisäät ruoan kuitupitoisuutta.
2. Lisää pinaattia
Lisää pakastepinaattia tuomaan lisää ravintoaineita ruokaasi sekä tekemään täytteestä runsaampaa vähillä kilokaloreilla.
3. Sieniä!
Korvaa osa lihasta viipaloiduilla sienillä. Sienissä on paljon vähemmän kilokaloreita ja rasvaa.
4. Vähärasvaista juustoa
Unohda täysrasvaiset juustot ja valitse vähärasvaisempi versio. Näinkin helposti pudotat lasagnen kilokalorimäärää sekä tyydyttyneen rasvan määrää.
KATSO MYÖS RESEPTIT:
Lähde: Eating Well
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti