4 superhelppoa proteiinipatukkaa – kokeile näitä kotona
Proteiinipatukat ovat kätevä ja terveellinen välipala esimerkiksi iltapäivän kahvihetkeen. Tutustu Men’s Healthin parhaisiin resepteihin ja kokeile tehdä patukoita itse.
Kun teet välipalapatukkasi itse, tiedät tarkalleen, mitä ainesosia välipalasi sisältää. Kokeile näitä herkullisia vaihtoehtoja!
Kookos-suklaapatukat
(1 annos)
2 rkl kookosmaitoa
1,5 kauhallista (50g) proteiinijauhetta
1 rkl pellavansiemenrouhetta
ripaus makeuttamatonta kaakaojauhetta
Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja kaada taikina folion päälle. Voit suihkauttaa folioon ensin öljyä, jotta seos ei tartu kiinni. Muotoile massasta folion avulla patukka ja ripottele päälle vielä hieman kaakaojauhetta. Säilytä jääkaapissa.
Kirsikka-mantelipatukat
(6 annosta)
5 kauhallista (n. 150g) vaniljanmakuista proteiinijauhetta
1,2 dl kananmunanvalkuaista
1,2 dl mantelijauhoa
0,5 dl kuppia murskattua mantelia
3 dl kuppia kuivattuja kirsikoita
1 rkl hunajaa
2 rkl mantelivoita
0,5 dl kuppia vettä
1 tl vaniljauutetta
Lämmitä uuni 175 asteeseen. Sekoita ainekset keskenään ja muotoile massasta patukoita. Paista uunissa 10–12 minuuttia.
Suklaa-maapähkinäpatukat
(4 annosta)
3 kauhallista (100g) suklaanmakuista proteiinijauhetta
0,5 dl pellavansiemenrouhetta
0,8 dl maapähkinävoita
1,2 dl kuppia rouhittua tummaa suklaata
Sekoita ainekset kulhossa ja lisää vettä, jos taikina tuntuu liian paksulta. Muotoile massasta patukoita folion avulla ja laita ne jääkaappiin jähmettymään.
Hunaja-kaurapatukat
(8 annosta)
4,5 dl kaurahiutaleita
3 kauhallista (100g) vaniljanmakuista proteiinijauhetta
1,2 dl kuppia vettä
0,8 dl maapähkinävoita
3 rkl hunajaa
1,5 dl kuppia rouhittua tummaa suklaata
Sekoita ainekset yhteen ja muotoile patukoiksi. Jäähdytä jääkaapissa.
Lähde: Men's Health
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa