3 vinkkiä: Näin valmistuu täydellinen guacamole

Kaupan guacamole-kastikkeiden avokadopitoisuus vaihtelee suuresti.

Guacamole on monelle tuttu kastike, joka on parhaimmillaan itse valmistettuna ja tuoreena. Kolmen vinkin avulla takaan sen, että guacamole maistuu herkulliselta – nyt ja jatkossa.

Kiinnittämällä huomiota avokadojen kuntoon, valmistamalla dipin harkiten ja käyttämällä mielikuvitusta valmistuu täydellinen guacamole.

1. Valitse avokadot tarkkaan

Guacamolen makuun vaikuttaa merkittävästi se, jos kastikkeen valmistamiseen on käytetty liian raakoja tai liian kypsiä avokadoja. Parhaiden avokadojen pintakuvio muistuttaa pikkukivistä ja sen väri on tasaisen musta. Sopiva avokado painuu hieman sormissa, mutta siinä ei ole aivan pehmeitä kohtia. Jos avokado ei ole aivan kypsä, kannattaa suosiolla odottaa päivä tai kaksi, jotta se kypsyy.

2. Älä työstä guacamolea liikaa

Hyvästä guacamolesta löytyy sopivasti sattumia ja sen koostumus on kermainen. Jos avokadoja muussaa liian kauan, kärsii guacamolen rakenne kuitenkin yllättävän nopeasti liimamaiseksi. Kannattaa siis seurata tarkkaan, milloin oikeanlainen koostumus on saavutettu ja lopettaa kastikkeen työstäminen heti kun lopputulos vaikuttaa mieluisalta.

3. Käytä mielikuvitustasi

Joskus tutut reseptit alkavat kyllästyttää. Silloin guacamoleherkkuja kannattaa rohkeasti jalostaa. Itsetehdyn guacamolen kanssa tarjoiltavaksi sopivat hyvin erilaiset dipattavat. Kannattaakin rohkeasti kokeilla välillä muitakin dipattavia kuin tuttuja ja turvallisia tortillasipsejä. Esimerkiksi kokohyväkeksit, pitaleipä ja kurkku sopivat hyvin dipattaviksi guacamoleen.

KATSO RESEPTI:Guacamole

Lähde: epicurous.com, wikipedia

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat