Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

3 vinkkiä: Näin valmistuu täydellinen guacamole

Julkaistu 05.09.2014 14:57

Guacamole on monelle tuttu kastike, joka on parhaimmillaan itse valmistettuna ja tuoreena. Kolmen vinkin avulla takaan sen, että guacamole maistuu herkulliselta – nyt ja jatkossa.

Kiinnittämällä huomiota avokadojen kuntoon, valmistamalla dipin harkiten ja käyttämällä mielikuvitusta valmistuu täydellinen guacamole.

1. Valitse avokadot tarkkaan

Guacamolen makuun vaikuttaa merkittävästi se, jos kastikkeen valmistamiseen on käytetty liian raakoja tai liian kypsiä avokadoja. Parhaiden avokadojen pintakuvio muistuttaa pikkukivistä ja sen väri on tasaisen musta. Sopiva avokado painuu hieman sormissa, mutta siinä ei ole aivan pehmeitä kohtia. Jos avokado ei ole aivan kypsä, kannattaa suosiolla odottaa päivä tai kaksi, jotta se kypsyy.

2. Älä työstä guacamolea liikaa

Hyvästä guacamolesta löytyy sopivasti sattumia ja sen koostumus on kermainen. Jos avokadoja muussaa liian kauan, kärsii guacamolen rakenne kuitenkin yllättävän nopeasti liimamaiseksi. Kannattaa siis seurata tarkkaan, milloin oikeanlainen koostumus on saavutettu ja lopettaa kastikkeen työstäminen heti kun lopputulos vaikuttaa mieluisalta.

3. Käytä mielikuvitustasi

Joskus tutut reseptit alkavat kyllästyttää. Silloin guacamoleherkkuja kannattaa rohkeasti jalostaa. Itsetehdyn guacamolen kanssa tarjoiltavaksi sopivat hyvin erilaiset dipattavat. Kannattaakin rohkeasti kokeilla välillä muitakin dipattavia kuin tuttuja ja turvallisia tortillasipsejä. Esimerkiksi kokohyväkeksit, pitaleipä ja kurkku sopivat hyvin dipattaviksi guacamoleen.

KATSO RESEPTI: Guacamole

Lähde: epicurous.com, wikipedia

MTV LIFESTYLE

Lisää aiheesta:

Kokki paljastaa, miten guacamole pitäisikin oikeasti tehdä: "Ei tullut mieleenikään..."Maailman paras guacamole – meksikolaiskokki paljastaa, miten avokadoklassikko pitäisikin oikeasti tehdä: "Ei tullut mieleenkään"Meksikolaiskokin supersuosittu guacamole on maailman parasta: Näin avokadoklassikko pitäisikin oikeasti tehdäAinesosa, joka tekee guacamolesta entistä herkullisempaa – harva tajuaa lisätä tätä3 tuttua ruokaa: Älä koskaan osta näitä valmiina kaupasta!3 ruokaa, joita ei koskaan kannata ostaa valmiina kaupasta
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • 17:24
    Arkiruoka

    Kanaruokien ehdoton klassikko valmistuu superhelposti: "Ei voi kauhean pahasti epäonnistua"

  • 10:15
    Ruoka

    Suomalainen donitsiketju vakavissa vaikeuksissa

  • 08:20
    Ruoka

    "Tofupervoilu" teki paluun – K-kaupoissa näkyy nyt selkeä proteiini-ilmiö

  • Eilen17:24
    Ruoka

    Yhdellä mausteella saat erityisen hyvää kaalilaatikkoa – Pirjon ohje on valtava hitti

  • Eilen10:41
    Ruoka

    Suomi-herkku veti Hollywood-tähden sanattomaksi: "Olen aika varma, että sain tarpeekseni"