3 vinkkiä: Näin valmistuu täydellinen guacamole
![Photographer: Shutterstock. Kaupan guacamole-kastikkeiden avokadopitoisuus vaihtelee suuresti.](https://im.mtvuutiset.fi/image/1390000/landscape16_9/515/290/32c21727edbade7c4baa349048d73d40/SG/1125930.jpg)
Guacamole on monelle tuttu kastike, joka on parhaimmillaan itse valmistettuna ja tuoreena. Kolmen vinkin avulla takaan sen, että guacamole maistuu herkulliselta – nyt ja jatkossa.
Kiinnittämällä huomiota avokadojen kuntoon, valmistamalla dipin harkiten ja käyttämällä mielikuvitusta valmistuu täydellinen guacamole.
1. Valitse avokadot tarkkaan
Guacamolen makuun vaikuttaa merkittävästi se, jos kastikkeen valmistamiseen on käytetty liian raakoja tai liian kypsiä avokadoja. Parhaiden avokadojen pintakuvio muistuttaa pikkukivistä ja sen väri on tasaisen musta. Sopiva avokado painuu hieman sormissa, mutta siinä ei ole aivan pehmeitä kohtia. Jos avokado ei ole aivan kypsä, kannattaa suosiolla odottaa päivä tai kaksi, jotta se kypsyy.
2. Älä työstä guacamolea liikaa
Hyvästä guacamolesta löytyy sopivasti sattumia ja sen koostumus on kermainen. Jos avokadoja muussaa liian kauan, kärsii guacamolen rakenne kuitenkin yllättävän nopeasti liimamaiseksi. Kannattaa siis seurata tarkkaan, milloin oikeanlainen koostumus on saavutettu ja lopettaa kastikkeen työstäminen heti kun lopputulos vaikuttaa mieluisalta.
3. Käytä mielikuvitustasi
Joskus tutut reseptit alkavat kyllästyttää. Silloin guacamoleherkkuja kannattaa rohkeasti jalostaa. Itsetehdyn guacamolen kanssa tarjoiltavaksi sopivat hyvin erilaiset dipattavat. Kannattaakin rohkeasti kokeilla välillä muitakin dipattavia kuin tuttuja ja turvallisia tortillasipsejä. Esimerkiksi kokohyväkeksit, pitaleipä ja kurkku sopivat hyvin dipattaviksi guacamoleen.
KATSO RESEPTI:Guacamole
Lähde: epicurous.com, wikipedia
MTV LIFESTYLE
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka