Tutkimukset osoittavat, että manteleita syömällä pääset nauttimaan monenmoisista terveyshyödyistä. Lue, kuinka voit käyttää manteleita ruoanlaitossa!
Manteleita ei kannata ylenkatsoa, kun ruoanlaitosta on kyse. Tutkimukset ovat osoittaneet, että manteleista on hyötyä niin terveydelle kuin painonpudotustavoitteillekin.
Erään Penn Staten yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan hiilihydraattipitoisen välipalan korvaaminen jo alle 0,5 desilitralla manteleita auttaa madaltamaan huonoa kolesterolia sekä vähentämään alavartaloon kerääntynyttä rasvaa.
Manteleita on helppo syödä sellaisenaan vaikkapa jogurttiin tai salaattiin sekoitettuna, mutta tapoja on muitakin.
Smoothiet
Voit käyttää kokonaisiakin manteleita, mutta mantelivoi sekoittuu sutjakammin mihin tahansa smoothie-juomaan. Manteleista saat juomaasi paljon ravintoaineita, kuten vitamiineja, kivennäisaineita, antioksidantteja ja proteiinia. Lisäksi niiden sisältämät terveelliset rasvat parantavat smoothiesi sisältämien kasvisten antioksidanttien imeytymistä.
LUE MYÖS: Helppo kikka – näin manteleista saa kaiken irti
Mausteisiin ruokiin
Lisää pilkottuja tai viipaloituja manteleita lämpimiin ruokiin, kuten wokki-ruokiin tai lisäkkeisiin, kuten riisin, kvinoan tai kypsennettyjen vihannesten joukkoon. Mantelit sopivat myös esimerkiksi linssi- tai tomaattikeittoihin. Hienoksi pilkotut mantelit lisäävät makua ja koostumusta myös muihin kasvis-, vilja-, papu- ja hedelmäruokiin, kuten vaikkapa salaatteihin.
