3 tapaa hyödyntää manteleita ruoanlaitossa – kokeile!

mantelivoi
Shutterstock

Tutkimukset osoittavat, että manteleita syömällä pääset nauttimaan monenmoisista terveyshyödyistä. Lue, kuinka voit käyttää manteleita ruoanlaitossa!

Manteleita ei kannata ylenkatsoa, kun ruoanlaitosta on kyse. Tutkimukset ovat osoittaneet, että manteleista on hyötyä niin terveydelle kuin painonpudotustavoitteillekin.

Erään Penn Staten yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan hiilihydraattipitoisen välipalan korvaaminen jo alle 0,5 desilitralla manteleita auttaa madaltamaan huonoa kolesterolia sekä vähentämään alavartaloon kerääntynyttä rasvaa. 

Manteleita on helppo syödä sellaisenaan vaikkapa jogurttiin tai salaattiin sekoitettuna, mutta tapoja on muitakin.

Smoothiet

Voit käyttää kokonaisiakin manteleita, mutta mantelivoi sekoittuu sutjakammin mihin tahansa smoothie-juomaan. Manteleista saat juomaasi paljon ravintoaineita, kuten vitamiineja, kivennäisaineita, antioksidantteja ja proteiinia. Lisäksi niiden sisältämät terveelliset rasvat parantavat smoothiesi sisältämien kasvisten antioksidanttien imeytymistä.

Mausteisiin ruokiin

Lisää pilkottuja tai viipaloituja manteleita lämpimiin ruokiin, kuten wokki-ruokiin tai lisäkkeisiin, kuten riisin, kvinoan tai kypsennettyjen vihannesten joukkoon. Mantelit sopivat myös esimerkiksi linssi- tai tomaattikeittoihin. Hienoksi pilkotut mantelit lisäävät makua ja koostumusta myös muihin kasvis-, vilja-, papu- ja hedelmäruokiin, kuten vaikkapa salaatteihin. 

Kastikkeet

Health.com-sivuston ravintoasiantuntija ja Slim Down Now -kirjan kirjoittanut Cynthia Sass vinkkaa mantelivoin sopivan hyvin kastikkeiden pohjaksi. Kokeile vaikkapa kasvisliemellä ohennettua mantelivoita maustettuna inkiväärillä, valkosipulilla, kurkumalla ja murskatulla maustepaprikalla. Nauti höyrytettyjen vihannesten, jonkin proteiinilähteen, kuten papujen, ja ruskean riisin kera.

KOKEILE MYÖS NÄITÄ RESEPTEJÄ:

Kokeile myös meksikolaista katkarapu-mantelikastiketta! Katso resepti videolta:

Meksikolainen katkarapu-mantelikastike. 3:29

Jos video ei näy mobiililaitteellasi, valitse selaimen täysversio.

Lähde: Health

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat