Mainos

3 selvää merkkiä paljastavat, juotko liikaa kahvia

Women's Health -lehti listasi piirteitä, jotka voivat kertoa siitä, että kahvia tulee nautittua arjen kiireessä liikaa. Tarkista, tunnistatko itsesi näistä merkeistä!

Olet hermostunut

Sen lisäksi, että kahvi stimuloi keskushermostoa, kofeiini vaikuttaa myös sympaattiseen hermostoon. Tämä voi johtaa ikäviin oireisiin etenkin kahvin suurkuluttajilla tai kofeiinille erityisen herkille ihmisille.

– Sympaattisen hermoston aktivointi voi aiheuttaa ahdistusta, hermostuneisuutta, sykkeen nousua, ärtyneisyyttä ja jopa vihanpurkauksia, Kalifornian yliopiston tohtori Michael Yassa kertoo.

Energiatasosi laskee nopeasti

Moni on oppinut nauttimaan kahvia siten, että väsyneen olon yllättäessä kofeiinipitoinen juoma virkistää nopeasti. Jos sinulle on tuttua, että kehon energiavarastot tuntuvat loppuvan useinkin päivän mittaan, saatat nojata rutiineissasi liikaa kofeiinin virkistävään voimaan.

– Monet luottavat kofeiiniin siinä, että se virkistää tarpeen tullen päivän mittaan, mutta se ei ole oikeaa energiaa, vaan itsensä huijaamista, urheilijoiden ravitsemukseen perehtynyt Jenna Braddock kertoo.

Ravaat vessassa

Kahvi on diureetti, eli sen nauttiminen lisää tarvetta käydä vessassa. Etenkin kahvin runsaan kulutuksen huomaa tästä syystä tavallisesti jo siitä, kuinka usein vessassa tulee päivän aikana käytyä.

– Vaikka kahvi ei poistakaan teknisesti ottaen nestettä kehostamme, jos et juo tarpeeksi vettä ja juot kahvia, et nesteytä kehoasi tarpeeksi, ravitsemusterapeutti Corinne Dobbas kertoo.

***


Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja