3 mielenkiintoista ketsuppifaktaa – tiesitkö näitä?

Oletko tullut ajatelleeksi, kuinka uskomaton määrä ketsuppia käytetään McDonald'seissa? Tiedätkö, miksi McDonald's-ravintoloissa ei tarjoilla enää Heinzin ketsuppia? Lue mielenkiintoiset ketsuppifaktat!

1. 50 uima-altaallista ketsuppia vuodessa

Ketsuppi on monelle tärkeä osa hampurilaisateriaa ja ketsuppia kulutetaankin McDonald'sissa 50 olympiakokoisen uima-altaan verran vuosittain. Kaiken kaikkiaan McDonald's-ravintoloissa kulutetaan ketsuppia 113 398 092 kiloa vuodessa.

2. Heinzin ja McDonaldsin traaginen ero

Kuuluisan ketsuppimerkin, Heinzin, ja McDonaldsin yhteistyö päättyi monen yllätykseksi peräti 40 vuoden jälkeen. Syynä tähän päätökseen oli se, että Heinzin toimitusjohtajaksi nimitettiin yksi Burger Kingin entisistä johtajista ja McDonald'silla ei pidetty tästä päätöksestä.

3. 650 miljoonaa pulloa Heinzia

Heinz tulee kuitenkin toimeen myös ilman yhteistyötä McDonald'sin kanssa. Vuonna 2013 Heinzin kerrottiin myyvän 650 miljoonaa ketsuppipulloa vuodessa ympäri maailmaa – eikä tähän lukuun ole sisällytetty yhteistyötä muiden pikaruokaketjujenkaan kanssa.

Lähteet: washingtonpost.com, http://comparecamp.com

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja