Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

3 helppoa salaattivinkkiä – hyödynnä nämä lounaalla!

Shutterstock
Julkaistu 10.02.2015 09:02
Toimittajan kuva

Heli Mettänen

heli.mettanen@mtv.fi

Poimi vinkit siihen, kuinka lounassalaatista voi pienellä vaivalla tehdä entistä herkullisemman.

Salaatti on erityisen helppoa lounasruokaa, sillä sitä ei tarvitse lämmittää lainkaan. Kylmänä nautittu lounas saattaa kuitenkin pidemmän päälle alkaa kyllästyttää. Kitchn.com-sivuston muutamalla helpolla vinkillä ja mikroaaltouunin avustuksella terveellisen lounassalaatin maku paranee entisestään.

1. Lämmitä salaattikastike

Salaatin maku muuttuu yllättävän paljon, kun pelkän salaattikastikkeen lämmittää. Käytät sitten itsetehtyä tai kaupasta ostettua salaattikastiketta, voi sen vaihtelun vuoksi lämmittää mikrossa ennen lounastamista.

2. Jalosta salaattikastiketta

Toinen tapa tuoda ruokaisiin salaatteihin vaihtelua on lisätä niihin kastiketta samaan tapaan kuin pastaruokiin. Jauhelihakastikkeen, kanakastikkeen tai peston seuraksi vihersalaatti sopii yllättävän hyvin. Kastike kannattaa tätäkin vinkkiä toteutettaessa lämmittää mikrossa ennen herkuttelua.

3. Lisää lämpimiä vihanneksia

Kuka sanoo, että salaattiin olisi lupa lisätä vain raakoja ja kylminä syötäviä vihanneksia? Lisäämällä lounassalaattiin lämmitettyjä ja kypsennettyjä vihanneksia lounaaseen saa tuotua paljon lisämakua ja vaihtelua. Jos salaatin tuo eväänä mukanaan, kannattaa kypsennetyt vihannekset pakata erilliseen rasiaan, jotta niiden lämmittäminen onnistuu mutkattomasti.

Lähde: The Kitchn

Makuja.fi – tykkää meistä Facebookissa!

Lisää aiheesta:

Kätevä salaattikikka voi säästää rahaa: "Mahdollisuudet ovat rajattomat"Jennin tortillavuoka valmistuu 20 minuutissa: "Syömistä riittää useammalle päivälle""Eines voi olla jopa terveellisempi" – Hanna Partaselta tärkeä muistutus lounaseväistäSäästä rahaa nerokkaalla salaattiniksillä: "Muuttanut totaalisesti tapani tehdä salaattia"Rahaa säästävä lounasruoka ja kaksi muuta herkkusalaattia – "Jos sun pitää tehdä yhtä salaattia loppuelämä, se on tässä"Oleellinen salaattisääntö, joka kannattaa painaa mieleen: Ethän tee salaattikastikkeelle näin?
RuokaniksitMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruokaniksit
  • 07:46
    Ruoka

    Sipuli kannattaakin pilkkoa näin – mullistavaa!

  • 14.9.09:46
    Ruoanlaitto

    Älä pese paistinpannua heti käytön jälkeen

  • 12.9.07:45
    Ruoka

    Oleellinen yksityiskohta leivänpaahtimesta jäänyt monilta huomaamatta

  • 7.9.17:33
    Ruoka

    Ei tarvitse saksia kahtia: Helpolla kikalla saat viimeisetkin rippeet jogurttitölkistä

  • 2.8.09:54
    Hedelmät

    Oletko hoksannut tehdä näin klementiinille? Täydellinen kesäherkku syntyy vaivatta