3 helppoa salaattivinkkiä – hyödynnä nämä lounaalla!

salaatti (1)
Shutterstock

Poimi vinkit siihen, kuinka lounassalaatista voi pienellä vaivalla tehdä entistä herkullisemman.

Salaatti on erityisen helppoa lounasruokaa, sillä sitä ei tarvitse lämmittää lainkaan. Kylmänä nautittu lounas saattaa kuitenkin pidemmän päälle alkaa kyllästyttää. Kitchn.com-sivuston muutamalla helpolla vinkillä ja mikroaaltouunin avustuksella terveellisen lounassalaatin maku paranee entisestään.

1. Lämmitä salaattikastike

Salaatin maku muuttuu yllättävän paljon, kun pelkän salaattikastikkeen lämmittää. Käytät sitten itsetehtyä tai kaupasta ostettua salaattikastiketta, voi sen vaihtelun vuoksi lämmittää mikrossa ennen lounastamista.

2. Jalosta salaattikastiketta

Toinen tapa tuoda ruokaisiin salaatteihin vaihtelua on lisätä niihin kastiketta samaan tapaan kuin pastaruokiin. Jauhelihakastikkeen, kanakastikkeen tai peston seuraksi vihersalaatti sopii yllättävän hyvin. Kastike kannattaa tätäkin vinkkiä toteutettaessa lämmittää mikrossa ennen herkuttelua.

3. Lisää lämpimiä vihanneksia

Kuka sanoo, että salaattiin olisi lupa lisätä vain raakoja ja kylminä syötäviä vihanneksia? Lisäämällä lounassalaattiin lämmitettyjä ja kypsennettyjä vihanneksia lounaaseen saa tuotua paljon lisämakua ja vaihtelua. Jos salaatin tuo eväänä mukanaan, kannattaa kypsennetyt vihannekset pakata erilliseen rasiaan, jotta niiden lämmittäminen onnistuu mutkattomasti.

Lähde: The Kitchn

Makuja.fi – tykkää meistä Facebookissa!

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja