3 hyvää sääntöä aamiaismurojen valintaan

murot (1)
colourbox

Kun valitset kaupassa muropakettia, kiinnitä huomiota ainesosaluetteloon.

Aamiaisen tulisi olla täyttävä ja ravitseva. Murot ovat helppo aamupala, mutta tarkista ensin paketin ainesosaluettelosta, että saat muroannoksestasi seuraavat hyödyt.

5 grammaa kuitua

Päivän kuitusuosituksiin kannattaa päästä kiinni jo aamupalalla. Kuitu pitää sinut kylläisenä. Viisi grammaa on hyvä määrä, mutta mitä enemmän, sitä parempi. Täysjyvä on kuidun paras lähde ja sen pitäisikin olla murojen ainesosalistalla ensimmäisenä.

5 grammaa proteiinia

Valitse luonnollista proteiinia, kuten täysjyvää, pähkinöitä tai siemeniä, sisältäviä muroja. Lorauta joukkoon vähärasvaista maitoa ja saat annokseesi vielä lisää proteiineja.

10 grammaa sokeria

Tämän enempää sokeria et muroannokseesi halua – mitä vähemmän, sitä parempi! – ja sekin vastaa jo kahta kukkurallista teelusikallista. Joissain terveelliseksi mainostetuissa muroissa voi kuitenkin olla sokeria hurjasti enemmänkin, joten kannattaa ehdottomasti tarkistaa sokerin määrä ennen paketin ostoa. Lisätyn sokerin tulisi olla mahdollisimman alhaalla aineosalistalla, ei koskaan ensimmäisenä.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja