Mainos

2 tärkeää faktaa riisistä – tiesithän nämä?

Riisin keittäminen on joskus helpommin sanottu kuin tehty. Poimi kaksi riisifaktaa ja onnistu jatkossa täydellisesti!

Lukuisat riisilajikkeet ja ristiriitaiset keitto-ohjeet saattavat tehdä riisin keittämisestä yllättävän haastavaa. Yksinkertaisilla vinkeillä kuka tahansa voi kuitenkin oppia keittämään täydellisesti kuhunkin ateriaan sopivaa riisiä.

Eri lajikkeissa on valtava ero

Riisilajikkeita on valtavasti basmatiriisistä puuroriisiin ja se ei suinkaan ole yhdentekevää, mitä riisiä kuhunkin ruokalajiin käyttää. Jos reseptiin vaaditaan riisiä, kannattaa olla hyvin tarkkana, millainen riisi kulloiseenkin ruokalajiin sopii, sillä esimerkiksi risotolle tuttua koostumusta on vaikea saavuttaa muulla kuin risottoriisillä.

Eri riisilaaduissa on myös makueroja: tummassa riisissä on huomattavasti valkoista riisiä enemmän makua. Myös tästä syystä resepti ei välttämättä miellytä, jos siihen on lisätty väärää riisiä.

Valkoinen riisi täytyy pestä

Riisi on parhaimmillaan hyvin irtonaista, eivätkä riisinjyvät tartu oikein keitettyinä juurikaan toisiinsa. Joskus riisistä tulee kuitenkin tahmaista ja tämä johtuu riisin tärkkelyksestä. Valkoinen riisi on tärkeää pestä kylmällä vedellä ennen keittämistä, jotta lopputulos ei ole tahmainen.

Lähteet: Huffington Post, Martha Stewart

MTV LIFESTYLE

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja