Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

2 tärkeää faktaa riisistä – tiesithän nämä?

Shutterstock
Julkaistu 19.09.2014 10:03

Riisin keittäminen on joskus helpommin sanottu kuin tehty. Poimi kaksi riisifaktaa ja onnistu jatkossa täydellisesti!

Lukuisat riisilajikkeet ja ristiriitaiset keitto-ohjeet saattavat tehdä riisin keittämisestä yllättävän haastavaa. Yksinkertaisilla vinkeillä kuka tahansa voi kuitenkin oppia keittämään täydellisesti kuhunkin ateriaan sopivaa riisiä.

Eri lajikkeissa on valtava ero

Riisilajikkeita on valtavasti basmatiriisistä puuroriisiin ja se ei suinkaan ole yhdentekevää, mitä riisiä kuhunkin ruokalajiin käyttää. Jos reseptiin vaaditaan riisiä, kannattaa olla hyvin tarkkana, millainen riisi kulloiseenkin ruokalajiin sopii, sillä esimerkiksi risotolle tuttua koostumusta on vaikea saavuttaa muulla kuin risottoriisillä.

Eri riisilaaduissa on myös makueroja: tummassa riisissä on huomattavasti valkoista riisiä enemmän makua. Myös tästä syystä resepti ei välttämättä miellytä, jos siihen on lisätty väärää riisiä.

Valkoinen riisi täytyy pestä

Riisi on parhaimmillaan hyvin irtonaista, eivätkä riisinjyvät tartu oikein keitettyinä juurikaan toisiinsa. Joskus riisistä tulee kuitenkin tahmaista ja tämä johtuu riisin tärkkelyksestä. Valkoinen riisi on tärkeää pestä kylmällä vedellä ennen keittämistä, jotta lopputulos ei ole tahmainen.

LUE MYÖS: Paloiko riisi pohjaan? Pelasta ruoka kätevän vinkin avulla

Lähteet: Huffington Post, Martha Stewart

MTV LIFESTYLE

Lisää aiheesta:

Älä missään nimessä heitä pois ylijäänyttä riisiä! Yksi temppu tekee siitä todellisen herkunHuuhteletko riisisi? Näiden esimerkkien jälkeen teet sen varmastiNäin riisille pitäisi tehdä aina ennen keittämistä – asiantuntija muistuttaa: "Erityisen tärkeää silloin, kun..."Täydellistä riisiä joka kerta: Tämän niksin avulla et enää koskaan epäonnistu täysjyväriisin keittämisessäKeitätkö sinäkin riisin ilman kantta? Tästä syystä se ei missään nimessä kannataEi enää koskaan tahmeaa riisiä! Tärkeä työvaihe takaa täydellisen lopputuloksen – tee riisille aina näin ennen keittämistä
VinkitMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Vinkit
  • 08:15
    Koti

    Osaatko pestä pyykkiä? Älä tee näitä suomalaisten yleisiä pesuvirheitä

  • ma19:15
    Mielenhallinta

    Haluatko tehdä järkevän päätöksen? Nuku yön yli!

  • ma15:16
    Siivous

    Miten lieden tahroista pääsee eroon – ja pääseekö?

  • 25.10.10:45
    Siivous

    Suihkuseinä puhtaaksi sitruunan avulla – näin helppoa se on

  • 25.10.07:00
    Kellojen siirto

    Kumpaan suuntaan kelloja siirretään? Ota simppeli muistisääntö avuksi