2 tärkeää faktaa riisistä – tiesithän nämä?

Shutterstock

Riisin keittäminen on joskus helpommin sanottu kuin tehty. Poimi kaksi riisifaktaa ja onnistu jatkossa täydellisesti!

Lukuisat riisilajikkeet ja ristiriitaiset keitto-ohjeet saattavat tehdä riisin keittämisestä yllättävän haastavaa. Yksinkertaisilla vinkeillä kuka tahansa voi kuitenkin oppia keittämään täydellisesti kuhunkin ateriaan sopivaa riisiä.

Eri lajikkeissa on valtava ero

Riisilajikkeita on valtavasti basmatiriisistä puuroriisiin ja se ei suinkaan ole yhdentekevää, mitä riisiä kuhunkin ruokalajiin käyttää. Jos reseptiin vaaditaan riisiä, kannattaa olla hyvin tarkkana, millainen riisi kulloiseenkin ruokalajiin sopii, sillä esimerkiksi risotolle tuttua koostumusta on vaikea saavuttaa muulla kuin risottoriisillä.

Eri riisilaaduissa on myös makueroja: tummassa riisissä on huomattavasti valkoista riisiä enemmän makua. Myös tästä syystä resepti ei välttämättä miellytä, jos siihen on lisätty väärää riisiä.

Valkoinen riisi täytyy pestä

Riisi on parhaimmillaan hyvin irtonaista, eivätkä riisinjyvät tartu oikein keitettyinä juurikaan toisiinsa. Joskus riisistä tulee kuitenkin tahmaista ja tämä johtuu riisin tärkkelyksestä. Valkoinen riisi on tärkeää pestä kylmällä vedellä ennen keittämistä, jotta lopputulos ei ole tahmainen.

Lähteet: Huffington Post, Martha Stewart

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.