13 x katkarapuresepti - klassikoista kotiruokaan

Katkaravut ovat kiitollinen raaka-aine. Maukas, monen kanssa toimiva, tulisuutta kestävä, helppo ja nopea valmistaa eikä hintakaan huimaa.

Vaikka näillä leveyspiireillä ei todella tuoreisiin katkiksiin törmääkään, pidän tavallisen pakasteravunkin mausta. Muistan toki kaiholla ensimmäistä kertaa, kun sain maistaa vastapyydettyä katkarapua Napolissa, kalakauppiaan pitämässä bistrossa. Maku oli yllättäen makeahko ja rakenne pehmeä, kun pakasteversiota määrittää raikas suolaisuus ja kevyen napakasti lohkeava rakenne.

Katkaravut tuovat ainakin mun mielestä jokaiseen ruokaan hitusen juhlallisuutta. Kokosin yhteen erilaisia ruokia, joista käy ilmi katkarapujen moniulotteisuus. Mukana on monta klassikkoa, mutta myös vinkeitä uusia ideoita.

Pari asiaa on kuitenkin syytä muistaa. Osta vain vastuullisesti pyydettyjä katkarapuja (MSC) äläkä vaan kypsennä niitä kumimaiseksi.

Gambas al Pil Pil - säpäkkä katkarapu-tapas

Pad Thai - klassinen

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.