12 herkkua, joissa on alle 150 kaloria

shutterstock_177892367
Shutterstock

Viikonloppu kolkuttaa ovella, ja moni tammikuisella dieetillä oleva mietiskelee jo perjantaista kauppareissuaan. Älä anna herkunhimon viedä sinua vielä mukanaan!

Kokosimme listan ihanan makuisista herkuista, joissa on kaikissa alle 150 kaloria. Nappaa listalta suosikkisi ja lisää ne viikonlopun kauppalistallesi!

1. Itse maustettu popcorn

Kattilassa valmistettu popcorn ei sisällä nimeksikään kaloreita, mutta on silti hyvänmakuinen herkku. Mausta popcorn vaikka suolalla ja rosmariinilla!

2. Greippimehu

Tuorepuristettu greippimehu on makean ja raikkaan makuista, mutta vähäkalorista. Nauti viikonloppuaamiaisesi kanssa mieluummin tätä mehua kuin kaupan sokeripommeja!

3. Itse tehty banaanijäädyke

Tätä jäätelöä on maailman helpoin tehdä ja kaiken lisäksi raaka-aineet löytyvät luultavasti kaapistasi ilman kauppareissua. Pakasta pieneksi leikattuja banaaneja muutama tuntia ja laita ne hyytyneinä tehosekoittimeen. Lisää sekoittimeen mukaan tilkka maitoa ja haluamiasi lisukkeita. Pähkinät, maapähkinävoi, tumma suklaa ja kookos sopivat kaikki hyvin yhteen banaanin kanssa. Nauti hyydyke heti tai laita pakkaseen odottamaan herkutteluhetkeä!

4. Wasabipähkinät

Mausteisissa wasabipähkinöissä on paljon vähemmän kaloreita kuin sipseissä tai suolapähkinöissä. Näitä makupaloja voit napostella hyvällä omatunnolla!

5. Mantelimaitoon tehty smoothie

Käytä terveellisen smoothien pohjana vähäkalorista mantelimaitoa. Kahdessa desilitrassa mantelimaitoa on vain noin 50 kaloria, mutta se maistuu ihanan makealta ja kermaiselta. Sekoita mantelimaidon kanssa tehosekoittimessa makusi mukaan hedelmiä tai marjoja!

6. Limuaddiktille vähäkalorisempi juoma

Jos tunnustat olevasi koukussa hiilihapotettuihin juomiin, kokeile ensi kerralla tätä huomattavasti kevyempää ja lisäaineetonta vaihtoehtoa. Sekoita tavallisen kivennäisveden kanssa tuorepuristettua limemehua tai verigreippimehua. Raasta joukkoon hiukan inkivääriä ja sekoita cocktailtikulla. Itse tehdyssä cocktailissa on luksuksen tuntua!

7. Keitetty parsakaali

Tämä vinkki voi tuohduttaa parsakaalin inhoajia, mutta vihreä herkku on hyvän maineensa arvoinen. Se on erittäin terveellinen ja vähäkalorinen herkku vaikka kanafileen tai paistetun lohen vierelle.

8. Kahvi

Kahvin terveysvaikutukset ovat kiisteltyjä, mutta yhtä kaikki kahvi on ainakin vähäkalorista. Juo siis kaikessa rauhassa iltapäiväkahvia silloin, kun mielesi tekee jotain mieltä piristävää. Jos tapanasi on syödä kahvin kanssa pullaa tai leivonnaisia, vaihda leivonnaisesi ensi kerralla vaikka raakasuklaaseen.

9. Katkaravut

Katkaravut ovat melko vähäkalorisia: sadassa grammassa katkarapuja on alle 100 kaloria. Syö rapujen kanssa pilkottua punasipulia ja kirsikkatomaatteja. Herkullinen iltapala on valmis!

10. Tummaan suklaaseen dipatut mansikat

Sulata vesihauteessa muutama palaa tummaa suklaata ja dippaa siihen mansikoita. Anna mansikoiden jäähtyä jääkaapissa hetki ennen herkuttelua. Näissä herkkupaloissa on vähän kaloreita (kunhan et liioittele suklaan kanssa) ja ne maistuvat taivaalliselta!

11. Herneet

Vuodenaika ei ehkä ole otollisin tälle herkulle. Osta ensi kesänä lavallinen herneitä ja pakasta ne talvea varten. Näin sinulla on vähäkalorista ja kesäistä naposteltavaa pimeänäkin vuodenaikana!

12. Mango

Jos sokerihampaasi kolottaa, osta kaupasta mehukas, tuore mango. Mango on erinomaisen makea hedelmä, josta ei voi olla pitämättä. Lisää mangoa tuoreena kreikkalaisen jogurtin sekaan. Mango on mainiosta maustaan huolimatta todella vähäkalorinen: siinä on vain noin 57 kaloria sataa grammaa kohden. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat